Színházi világnap a Figura Stúdió Színházban

Színházi világnap a Figura Stúdió Színházban

Március 27-én (szerdán), a színházi világnap alkalmából egész napos programokkal készül a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház. Az események összeállításánál az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az képezte a fő szempontot, hogy a kínálat minden generáció érdeklődését felkeltse.

A színházi világnapon reggel 10 órától nyílik lehetőség kávézni a társulattal, ezt követően félóránként összesen 8 kulisszatúra indul 11.00 és 14.30 között. A túrákra elemi-, általános- és középiskolás diákcsoportok is jelentkezhetnek előzetesen; jelentkezési határidő: március 26., kedd, 15.00.
A színházi kvízre egyénileg és csoportosan is be lehet nevezni akár előzetesen, akár a helyszínen.

A nap záróakkordja 19.00 órától Albu István rendezésében I. L. Caragiale Zűrzavaros éccaka című darabja, mely azért is számít különleges momentumnak, mert a 2016-ban bemutatott, közel 30 előadást megélt produkció utolsó alkalommal lesz látható a gyergyószentmiklósi színpadon. Az előadás temetése azoknak is tartogat majd újdonságokat és meglepetéseket, akik már előzőleg látták a produkciót.

A színházi világnap valamennyi eseményére ingyenes a belépés, a Zűrzavaros éccaka című előadásra 5 lejes szakmai jegyek válthatók.

Jegyek vásárolhatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Információk és helyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. A kulisszatúrára és a színházi kvízre ugyanezen elérhetőségeken lehet jelentkezni.
Online jegyek: www.biletmaster.ro.

SZÍNHÁZI VILÁGNAP | FIGURA STÚDIÓ SZÍNHÁZ
március 27., szerda
PROGRAM


10.00 KÁVÉ A FIGURÁSOKKAL (YourLivingRoom, Figura Stúdió Színház)
11.00-14.30 KULISSZATÚRA (előzetes bejelentkezés alapján a színház területén)
16.00-18.00 SZÍNHÁZI KVÍZ (YourLivingRoom, egyéni vagy csoportos jelentkezés előzetesen, vagy a helyszínen)
19.00 I. L. Caragiale nyomán: ZŰRZAVAROS ÉCCAKA | előadástemetés; rendező: Albu István (nagyterem)