Színházi tavaszköszöntő a Csíki Játékszínnél

Színházi tavaszköszöntő a Csíki Játékszínnél

Márciusban két bérletszünetes előadással várja kedves közönségét a Csíki Játékszín. Március 8-án, 19 órakor a Tisztelt Ház című zenés vígjátékot tűzte műsorára a színház. Vadnay László 1934-ben bemutatott komédiáját Márkus Alfréd zenéjével csak 70 évvel az ősbemutató után fedezte fel újra Lendvai Zoltán, az előadás rendezője.

A félig prózában, félig zenében és táncokban színre vitt történet a parlamentben kezdődik. Halmi Vera félbeszakítja a felszólaló Takács képviselőt és azzal vádolja meg, hogy elcsábította, majd elhagyta. A sajtó azonnal lecsap a botrányra, mely ahogyan lenni szokott, egyre tovább dagad míg végül a nagynyilvánosság számára már szinte átláthatatlan, hogy mi is történik valójában, hiszen Takács képviselő és Halmi Vera újra és újra együtt kerülnek lencsevégre.

Az előadásra jegyet vásárlók a romániai színházi szövetség, az UNITER országos összefogás-kampányát támogatják. Az ebből az alkalomból váltott UNITER-jegyek bevétele az idős és egészségügyi gondokkal küzdő színészek életkörülményeit segítő alapba folyik be. A jegyek ára 25 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej.

Március 12-én az aktuális évad első premierje, Szép Ernő Vőlegény színműve látható bérletszünetben.  A prózai előadás belépője 20 lejbe kerül, diák- illetve nyugdíjas kedvezménnyel 10 lejbe.

Szép Ernő darabjában minden név beszél, így a Csuszik név is elmondja a többgyermekes családról, hogy éppen merre tart a lejtőn. A lányok már felnőttek és dolgoznak a betevőért, a szülők eltartott gyerekként élnek túl. Aztán megcsillan a remény, hiszen a lányok egyike, Kornél a tánciskolában megismerkedik egy fiatalemberrel. A kilátástalan helyzetre kézenfekvő megoldás lenne egy jól szituált vőlegény.