Színházi tábor és fesztivál Szovátán

Színházi tábor és fesztivál Szovátán

A Babits Mihály Színházi és Kulturális Egyesület által szervezett tábor és fesztivál a nyári időszakban kíván határokon átívelő kulturális közösséget teremteni Erdély és Esztergom között. Az ötlet Esztergom város kulturális pezsgésében született, egy az Egyesült Államokból Székelyföldre hazatelepülő lelkes régi nemesi família támogatásával, akik a helyszínnel támogatják a rendezvény létrejöttét.

A színházi tábor augusztus 4-én kezdődik kolozsvári színművész hallgatók és pályakezdő alkotók részvételével. A tábor célja egy hely specifikus előadás létrehozása Játék a villában címmel, Kaj Ádám rendezésében. A színházi táborral párhuzamosan délutánonként a helyi fiatalok – köztük a Szent József Gyermekotthon lakói – vehetnek részt színjátszó foglalkozáson. A foglalkozásokon született jelenetet, ill. az ősbemutatót augusztus 17-én 20 órától tartják a villában és a hozzá tartozó kertben.

A rendezvénysorozat másik pillére, a Rengeteg Színház Fesztivál augusztus 10-én startol el, és augusztus 17-én, az alkotó- és diáktábor bemutatóival zárul.  A fesztivál első három napján kertmozival (Meseautó; Macskafogó; Csinibaba) várják az érdeklődőket, augusztus 13. és 16. között pedig a Babits Mihály Kamaraszínház előadásait (Hruscsov pincére voltam; Jelenetek egy házasságból; Jónás könyve, Török Sophie előadásban; Sörgyári capriccio) láthatja a szovátai közönség.

A Rengeteg Színház Szováta és Esztergom városok támogatásával valósul meg. A rendezvénysorozat fővédnökei: Fülöp László Zsolt, Szováta polgármestere és Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere. A tábor szakmai védnöke Bodolay Géza DLA Jászai-díjas, érdemes művész rendező, az OSZMI igazgatója.

A programokról, ill. a különleges helyszínről további információ a www.rengeteg.com oldalon olvasható.