Színházi programokat szervez és új taggal bővül a MASZÍN

Színházi programokat szervez és új taggal bővül a MASZÍN

2020. március 6-án Szatmárnémetiben tartott gyűlést a Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN) elnöksége, melyen meghívottként Radu Macrinici, a Nagybányai Városi Színház igazgatója is részt vett. Az elnökség arról döntött, hogy 2020 novemberében a MASZÍN vállalja az Interetnikai Színházi Fesztivál (IFESZT) következő kiadásának megszervezését, Zsehránszky István, a fesztivál ötletgazdája és elindítója javaslatára Nagybányán, melyhez második helyszínként Szatmárnémeti is csatlakozik majd. Ennek érdekében a MASZÍN hamarosan megkeresi a romániai kisebbségi színházakat, illetve pályázatot nyújt be az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalához.

Folytatódnak továbbá a színházi munkatársaknak szervezett továbbképzések: 2020 márciusában Szatmárnémetiben, a Tranzit Fesztivál kísérőrendezvényeként a színházi ügyviteli munkatársai (könyvelők, humán erőforrás referensek és jogászok) találkozójára, áprilisban pedig az ügyelők továbbképzési programjára kerül sor, a nagyváradi HolnapUtán Fesztiválon.

Az elnökség örömmel fogadta a Kézdivásárhelyi Városi Színház tagsági kérelmét, a rendes taggá válást egyhangúlag megszavazták és hamarosan elindítják a felvétel jogi procedúráját.