Színészek és színész növendékek a versünnep elődöntőjében

Színészek és színész növendékek a versünnep elődöntőjében

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban sorra kerülő 10. jubileumi Versünnep Fesztivál  erdélyi elődöntőjének résztvevői színművészek, egyetemi hallgatók és egy hangszeres ének-együttes, akik az előadott vers, valamint az énekelt vers és megzenésítés kategóriákba neveztek be.

              2015-ben ünnepeljük József Attila 110. illetve Márai Sándor 115. születésnapját. Ennek megfelelően a versenyzőknek a minden évben kötelező kortárs alkotás mellett az ő műveikből kellett választaniuk. Így a két klasszikus szerző mellett Juhász Ferenc, Tóth Krisztina, Széllyes Sándor, Orbán János Dénes, Kovács András Ferenc, Rigó Béla és Baricz Lajos versei szerepelnek a műsorban. Az előadók: Szabó Enikő színművész, a Csíki Játékszín művésze, aki előadott és énekelt vers kategóriába is jelentkezett, László Zita színművész, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának tagja, Marosszéki Tamás színművész szintén Szatmárnémetiből,  Bertóti Johanna színművész-előadóművész Kolozsvárról, Horváth Anna, Keresztes Ágnes és Markó Ildikó, valamennyien a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói és a Szent Cecília hangszeres ének-együttes Marosszentgyörgyről.

              Az erdélyi elődöntőre 2015. március 16-án, hétfőn délután 5 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.  A zsűri tagjai Györffy András, a Tompa Miklós Társulat művésze, Puskás Attila, a Nemzetstratégiai Intézet helyi képviselője és Czári Tibor zeneszerző. Jelen lesznek a Versünnep 2015 szervezői: Kolti Helga, Molnár Adrienn és Kamarás Nóra. Műsorvezető: Barabási Tivadar.

              A rendezvényre a belépés díjtalan. Ingyenes jegyet a jegypénztárból lehet kiváltani.