Színes új évad az Ariel Színháznál

Színes új évad az Ariel Színháznál

Új programok, bemutatók, fesztiválok, felújítások, kiszállások várják az Ariel csapatát és a kedves nézőket, már az új évad első napjaiban is.

Szeptember 8-án, délután 6 órakor nyitja az Ariel Színház az idei évadot, a közismert ÉVSZAKOK című előadásával. A 0-4 éves picinyeknek szóló előadásra a 0740566454 telefonszámon lehet jegyet foglalni.

Szeptember 24-én vasárnap délelőtt 11 órától újból műsorra kerül a 2012-ben bemutatott AZ ÉGIGÉRŐ PASZULY, Georgeta Lozincă rendezésében.

Emellett a gyerekek viszontláthatják az idén áprilisban bemutatott TEJKÚT mulatságos hőseit is, ifj. Király István rendezésében.

Szeptember végén indul a KUPAKTANÁCS – 12-18 éveseket célzó, ingyenes színházi nevelési program (TIE – theatre in education), amelyet egyelőre egy-egy meghívott iskolai osztálynak kínál az Ariel Színház. A program legelső előadásának forgatókönyve Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának című regényének motívumaira, karaktereire épül; az alkotók: a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem dramaturg szakos hallgatói, Brassai Eszter és Markó Orsolya, akik résztvettek a budapesti Kerekasztal Színházi Nevelési Központ képzésein illetve a Kerekasztal útmutatásával maguk is hoztak létre színházi nevelési programot.

Október a fesztiválok hónapja lesz  – a TŰZMADÁR a nagyváradi FUX Fesztiválra (Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiváljára) utazik, A BRÉMAI MUZSIKUSOK Budapestre, a 9. Gyermek-és Ifjúsági Színházi Szemlére látogat, A KIS HABLEÁNYT vendégül látja a kolozsvári Puck Nemzetközi Báb- és Marionettszínházak Fesztiválja, illetve a felnőtteknek szóló MADAME DE SADE meghívást kapott a Gyergyószentmiklóson megrendezett Nemzetiségi Színházi Kollokviumra.

A színház a téli hónapokban mutatja be 4-8 éveseknek ajánlott A TÉLI TÜCSÖK MESÉI című előadást. A történet főszereplője, a kíváncsi tücsök, a szigeten hagyott hátizsák zsebében elalszik, és egy szoba magányában ébred, ahol felidézi szigetlakó barátait és színes világukat. A Csukás István meseregényének motívumait felhasználó előadást Barabás Olga rendezi, a tervező pedig Matyi Ágota, magyarországi vendégművész.

Februárban újabb, szintén 4 év fölöttieknek ajánlott bemutatóra készül az Ariel Színház. A FOGADÓ A KÍVÁNCSI HÖRCSÖGHÖZ rendezője ezúttal a pécsi Bóbita Bábszínház igazgatója, Sramó Gábor lesz, a tervező pedig a színház visszatérő vendége, Matyi Ágota.