Színes repertoárral várja közönségét januárban a Tompa Miklós Társulat

Színes repertoárral várja közönségét januárban a Tompa Miklós Társulat

Örökzöld operett-slágerekkel, fülbemászó tánczenékkel, sziporkázó vígjátéki helyzetek megjelenítésével köszöntötte a 2018-as esztendőt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata. Somogyi Gyula – Eisemann Mihály – Zágon István: FEKETE PÉTER című, szilveszteri bemutatóként Keresztes Attila rendezésében színre vitt operettje nagy közönségsikernek örvendett január első napjaiban is.

A Tompa Miklós Társulat további előadásai az esztendő első havában:

Január 6-án, szombaton 11.00, illetve 19.00 órától Sütő András: EGY LÓCSISZÁR VIRÁGVASÁRNAPJA(14+) című drámája tekinthető meg a Nagyteremben. A reformáció 500. évfordulója tiszteletére bemutatott előadás rendezője Sebestyén Aba, a főbb szerepekben Bokor Barna, Gecse Ramóna, Kovács Botond, Gáspárik Attila, Ördög Miklós Levente és Henn János lép színpadra. Ugyanez az előadás január 14-én vasárnap délután 5 órától a Kántorné nyugdíjasbérlet keretében szerepel műsoron.

Január 9-én, kedden 19.30-tól a Kisteremben Jon Fosse: SZÉP(12+) című színdarabja van műsoron. A kortárs norvég drámaíró darabját Adi Inclenzan rendezésében, magyar nyelvű ősbemutatóként vitte színre a társulat, Korpos András, Ördög Miklós Levente, Moldován Orsolya, Biluska Annamária, Barabás Krisztina és Nagy László szereplésével.

Henrik Ibsen: HEDDA GABLER(16+) című drámájának előadásai folytatják a januári sorozatot: 11-én, csütörtökön és 12-én, pénteken 19.00 órától a Nagytermi stúdiótérben  (Figyelem, módosult időpontok: az előadás eredetileg január 29-én és 30-án szerepelt műsoron). A Keresztes Attila rendezésében bemutatott színmű, melyet gyakran a női Hamletként emlegetnek, Bartha László Zsolt, Varga Andrea, Kilyén Ilka, Kádár Noémi, Bíró József, Kádár L. Gellért és Biluska Annamária színművészek előadásában tekinthető meg.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij – Richard Crane: KARAMAZOVOK(12+) (rendező: Albu István) című színpadi adaptációja negyedik évada szerepel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának műsorán. Szereplők: Bokor Barna, Galló Ernő, László Csaba és Tollas Gábor. Az előadás január 15-én, hétfőn 19.30-tól látható a Kisteremben.

Január 16-án, kedden 19.30-tól, ugyancsak a Kisteremben, Timur Vermes: NÉZD, KI VAN ITT!(14+) című, „Hitler-szatíraként” nyilvántartott regényének dramatizált változatát tekinthetik meg. Az előadás főszereplője, a Führert alakító színművész Bíró József. Rendező: Theodor Cristian Popescu.

Január 18-án, csütörtökön két alkalommal, 11.00 és 19.30-tól van műsoron Martin McDonagh: A KRIPLI(14+) című fekete komédiája. A (beteljesületlen) vágyakról, szerelemről, hőstettekről és barátságról szóló darabot Rareș Budileanu, a Liviu Rebreanu Társulat művésze rendezésében mutatták be. Szereplők: Fodor Piroska, Nagy Dorottya, Tollas Gábor, Galló Ernő, Csíki Szabolcs, Gecse Ramóna, Korpos András, Ördög Miklós Levente és Biluska Annamária.

William Shakespeare: MACBETH(18+)című tragédiáját január 21-én, vasárnap és 22-én, hétfőn 19.00 órától, Nagytermi stúdiótérben láthatja a közönség. Főszereplők: Bartha László-Zsolt, Kádár Noémi, Varga Balázs és Bokor Barna. Keresztes Attila rendezésében a ráció és boszorkányos jóslatok uralta álomvilág között feloldódik a határ, Macbeth és felesége pedig a lelkiismeret delíriumában él: a bűn és bűnhődés összefüggésének félelmetes állapotában. Ezeket a tényezőket kíséreli meg körüljárni az alkotócsapat a shakespeare-i tragédia színrevitelével.

Pozsgai Zsolt LISELOTTE ÉS A MÁJUS(12+) című tragikomédiája a Művészeti Egyetem Akadémiai Műhelyével koprodukcióban került a Tompa Miklós Társulat repertoárjába. Rendező: Harsányi Zsolt. Szereplők: Gecse Ramóna és Galló Ernő. Az előadás kedden, január 23-án 19.30-tól tekinthető meg a Kisteremben.

A januári hónap műsorkínálata Radu Afrim: RETROMADÁR BLOKKNAK CSAPÓDIK ÉS FORRÓ ASZFALTRA ZUHAN(14+) című sikerprodukció két előadásával zárul. A társulat jeles színművészeit felvonultató, számos fesztiválon díjazott előadás 29-én, hétfőn és 30-án, kedden 19.00 órától szerepel műsoron a Nagyteremben.

Az előadások román nyelvű feliratozással követhetők.

Jegyek válthatók a Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (hétköznap 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a Színházban működő jegypénztárban (hétköznap 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865) valamint online, a www.biletmaster.ro honlapon.