Szilágyi Bálint, a dráMÁZat IV. Debüt-díjas szövegének megrendezésére hirdetett pályázat nyertese

Szilágyi Bálint, a dráMÁZat IV. Debüt-díjas szövegének megrendezésére hirdetett pályázat nyertese

A nagyváradi Szigligeti Színház, a dráMÁZat IV. drámapályázat Debüt-díjas szövegének megrendezésére hirdetett pályázatára hat fiatal rendezőtehetség adta be pályázatát. Novák Eszter Jászai-díjas rendező, a Szigligeti Társulat művészeti vezetőjének döntése értelmében a O. Horváth Sára Gyerekjáték című drámáját Szilágyi Bálint viszi színre a 2019/2020-as évad második felében.

Szilágyi Bálint 2017-ben végzett a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendezői szakán. Rendezett többek között a Radnóti Színházban, a Tesla Teátrumban, a Hatszín Teátrumban, valamint a Budapest Bábszínházban is.

A nagyváradi és székelyudvarhelyi színházak kortárs drámapályázatának nyertes szövegében hét nő és egy férfi élete keresztezi egymást. Eltérő korú, foglalkozású, életfelfogású, hétköznapi emberekről van szó, közös bennük azonban, hogy léthelyzetük központi kérdése a gyerek(nem)vállalás. O. Horváth Sári drámájában nehéz és tragikus sorsokkal találkozunk, a családról alkotott legkülönfélébb elképzelések feszülnek egymásnak, miközben a szerző meglepő, nyers őszinteséggel vall kirekesztettségről, identitáskérdésekről, valamint a gyerekvállalás ki nem beszélt nehézségeiről, lehetetlenségeiről.