Szerencsekrajcárral turnézik Magyarországon a Háromszék Táncegyüttes

Szerencsekrajcárral turnézik Magyarországon a Háromszék Táncegyüttes

A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes öt magyarországi helyszínen mutatja be Szerencsekrajcár c. mesejátékát március 27-31. között. A Nemzeti Táncszínház szervezésében március 29-én Budapesten, a Várkert Bazárban is színpadra lépnek.

Szolnokon, Cegléden, Budapesten, Ajkán valamint Százhalombattán mutatja be a Háromszék Táncegyüttes Szerencsekrajcár c. mesejátékát március 27-31. között. Az Ivácson László rendezésében, Benedek Elek meséje nyomán készült gyermekelőadás eleven, emberi hangon mesél a bátorságról, a becsületről, a társadalomba való beilleszkedésről és a minden körülmények között való helytállásról. A mese főhőse Gyurika, a legkisebb fiú, aki a mese elején kicsi és gyenge, ezért apja alkalmatlannak tartja a szolgálatra. Gyurika természetes vágya, hogy az emberek befogadják, szeressék és megbecsüljék, célja eléréséhez azonban számtalan próbát kell kiállnia. Ez az út vezet családja megmentéséhez, a királylány szívének és a fele királyságnak elnyeréséhez.

Az előadásba beépülő mondókák, rigmusok, névcsúfolók, gyerekjátékok, szokások egy olyan mesevilágot varázsolnak, amelyben a gyerekek saját magukra ismerhetnek, otthonukra lelnek. Az előadás rendező-koreográfusa Ivácson László, társrendezője Fazakas Misi, zeneszerzője Fazakas Levente, a jelmezeket Furik Rita tervezte.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a következő helyszíneken lépnek színpadra a turné keretében: március 27-én Szolnokon, a Szigligeti Színházban 11 és 13 órától, március 28-án Cegléden, a Művelődési Központban 11 és 14 órától, március 29-én a Nemzeti Táncszínház szervezésében Budapesten, a Várkert Bazárban 10:30 és 15 órától, március 30-án Ajkán, a Nagy László Művelődési Központban 14:30-tól, március 31-én pedig Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban 13:30-tól.