Szerelem – a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház vendégjátéka

Jól ismert és többszörösen díjazott színművészeket vonultat fel a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata közös produkciója, a Szerelem című vígjáték, amelyet május 29-én, hétfőn 19:00 órától láthatnak a váradi nézők a Szigligeti Színház nagytermében. A szereplők között találjuk például Kerekes Évát, az Örkény István Színház társulatából és számtalan játékfilmből is ismert Jászai-díjas Érdemes Művészt, illetve a szintén Jászai-díjas Őze Áront, akit színházi rendezéseiről, színpadi, filmes és szinkronszerepeiről is ismerhet a publikum.

            A Barta Lajos szövegéből készült előadás leírása így szól: „Nelli. Lujza. Böske. Egy keserű vénlány. Egy különleges végzet asszonya. Egy széllelbélelt csitri. A három Szalay-lány. Okosak, nem haboznak kimondani a véleményüket, van humoruk és mernek bízni az érzelmeikben. Háromféle kedély. Háromféle vágy. Háromféle sors. A lányok életében jönnek és mennek a bohém költők, a fess katonák, a magukat kímélő hivatalnokok. Van, aki a szavak virtuóza, van, aki a várakozásé, van, aki az önfegyelemé. Az álmok időnként valósággá válnak. Majd a valóságok távoli álommá szelídülnek. Tényleg ennyi lenne a vágy, a boldogság, a szerelem?

            Izgalmas, különböző színházi világokból, kultúrkörökből érkező impulzusok találkoznak az előadásban: a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata közös produkciójában nemcsak e két színház, hanem kassai és marosvásárhelyi színészek, alkotók is részt vesznek.”

SZEREPLŐK: Kerekes Éva, Őze Áron, Kalmár Zsuzsa, Magyar Zsófia, Grgity Niki, Kiss Attila, Vrabecz Botond, Jerger Balázs, László Csaba, Gasparik Gábor

ALKOTÓK:

Látványtervező: Őry Kati

Dramaturg: Gyarmati Kata, Forgács Miklós

Kivitelező: Hornyik Orsolya, Nagy Éva

Rendezőasszisztens: Palkó Panka

Rendező: Czajlik József

Az előadás hossza 2 óra 20 perc szünettel.

Jegyek kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztárában, illetve online, a https://szigligeti.biletmaster.ro/ oldalon.