Szerbiában turnézik az M Studio

Szerbiában turnézik az M Studio

A társulat március 4. és 8. között két szerbiai helyszínen játszik: Újvidéken a Frenák Pál rendezésében készült To_R c. előadást, majd Szabadkán Fehér Ferenc legújabb koreográfiáját, a Lift – boys will be boys c. produkciót mutatják be.

Az M Studio először lép fel Újvidéken, ahol az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával március 6-án (kedden) a Frenák Pál Társulattal koprodukcióban készült To_R c. előadást játssza az Újvidéki Színházban 19 órától.
Az előadás egy elképzelt összejövetelről, a képzelt világ és a nyers realitás közötti bolyongásról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről, a látszólagos őrület és a valóság viszonyáról beszél.

Március 7-én (szerdán) Szabadkán lép fel a társulat legújabb produkciójukkal, a Lift – boys will be boys c. előadással, melyet február 22-én mutattak be Sepsiszentgyörgyön. Fehér Ferenc koreográfus ezúttal rendhagyó térhasználattal él, a három szereplő, Deák Zoltán, Szekrényes László és Veres Nagy Attila mindössze kétszer két méteres térben játssza az előadást. A kis játéktér olyan sűrített struktúrát és erőteljes dinamikát eredményez, amely egy percig sem hagyja pihenni sem a színészt, sem a nézőt. A produkciót a Kosztolányi Dezső Színházban játsszák 19:30-tól.