Szeptemberi bemutatók a Szigligeti Színházban

Szeptemberi bemutatók a Szigligeti Színházban

Mesejáték, táncelőadás és kortárs dráma: három bemutatóval indul a nagyváradi Szigligeti Színház 2016/2017-es évada.

Öt éve, 2011 őszén indult az Iskola a színházban, színház az iskolában elnevezésű színházi nevelési program, amelynek részeként ezúttal Andersen A rút kiskacsa című meséjét mutatja be szeptember 9-én, 17 órától a Lilliput Társulat. A zenés mesejátékot Tóth Tünde rendezi, a produkcióban négy bábszínész és csaknem húsz gyerekszereplő lép színpadra az Árkádia Színház nagytermében.

Szeptember 16-án 19 órától Kata-történet címmel mutatja be legújabb táncszínházi produkcióját a Nagyvárad Táncegyüttes. Az előadás középpontjában a népmesékből és Shakespeare Makrancos Katájából is jól ismert akaratos leány tipikus alakja áll, amelynek kapcsán az alkotók a férfi-női viszonyok szeszélyes formáiról kívánnak beszélni. A László Csaba által rendezett és koreografált bemutató helyszíne a Szigligeti Stúdió.

 Kata-történet Fotó: Fülöp-Crisan Olivér

Székely Csaba Bányavirág című tragikomédia stúdiótermi bemutatójával ünnepli a magyar dráma napját a Szigligeti Társulat. Az előadás, amelynek előbemutatóját a Szigligeti Nyári Esték keretében tartották a 2016/2017-es évadtól kezdődően a Szigligeti Stúdió repertoárjának részét képezi. A kortárs erdélyi magyar drámairodalom többszörösen díjazott szövegét Hunyadi István viszi színre, az előadás pedig már a székelyudvarhelyi 8. dráMA Fesztiválra is meghívást kapott.

Folytatódik ugyanakkor a bérletértékesítés is: az érdeklődők 14 bérletház közül válogathatnak, köztük több szabadbérletből is, amelyek esetében az előadás időpontja és a teremben elfoglalt hely tetszés szerint választható. A szervezők ugyanakkor felhívják a tavalyi bérletesek figyelmét arra, hogy helyeiket szeptember 15-ig tartják fenn. Bérletek, valamint az előadásokra jegyek a színház jegypénztárában kaphatók (nyitva keddtől péntekig 11-17 óra között, valamint egy órával az előadások előtt).