Szép - Magyar nyelvű ősbemutatóra készül a marosvásárhelyi társulat

Szép – Magyar nyelvű ősbemutatóra készül a marosvásárhelyi társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház első premierje a 2017-es esztendőben Jon Fosse SZÉP című színműve, melyet Adi Iclenzan rendezésében visz színre a Tompa Miklós Társulat.

Fosse (…) több írásában is említi azt a mondást: angyal szállt el felettünk, azaz a színpad felett, mondjuk akkor, ha hirtelen csend lesz, mintha senki sem merne, vagy tudna megszólalni, de mintha mégis mindnyájan egyszerre értenénk meg valami eddig nehezen érthetőt.  Ez a gondolat lett végül Fosse drámaírói ars poeticája is; úgy írni, olyan látszólag hétköznapi szituációkat teremteni, amely egy-egy pillanatra a mélyebb belátás, a felismerés élményét adják. Ezek a pillanatok, amikor az angyal szállhat, vagy ahogy ő írja, mehet át a színpadon, a darabban. – írja a szerzőről Domsa Zsófia, aki az előadás magyar fordítását jegyzi, és egyúttal Jon Fosse és a norvég színműirodalom avatott ismerője.

A szereposztás tagjai: Férfi (Geir) – Korpos András, Másik férfi (Leif) – Ördög Miklós Levente, Nő (Hilde) – Moldován Orsolya, Anya – Biluska Annamária, Lány (Siv) – Barabás Krisztina m.v., Fiú – Nagy László m.v.

Díszlet- és jelmeztervező: Bogdan Spătaru, zene: Vizi Imre, rendezőasszisztens: Keresztes Franciska, ügyelő: Szakács László, súgó: Ferenczi-Tóth Katalin.

A premierre 2017. január 11-én, szerdán, 19.30-tól kerül sor a Kisteremben. Érvényesek a Bernády György mecénás bérletek. Következő előadás: január 12., csütörtök 19.30 – Kisterem.

Az előadás román nyelvű feliratozással követhető.

Jegyek a Kultúrpalota jegyirodájában (telefon 0372758230), a színházi jegypénztárban (telefon: 0365806865) és a www.biletmaster.ro honlapon válthatók.

Naprakész információk a színház honlapján: www.nemzetiszinhaz.ro és Facebook oldalán: www.facebook.com/tompamiklos érhetők el.