Szép Ernő színműve látható jövő héten, Csíkszeredában

Szép Ernő színműve látható jövő héten, Csíkszeredában

A Csíki Játékszín Szép Ernő Vőlegény című színművét november 22-én, kedden 18 órától játssza a János vitéz bérletes nézőinek.  Szerdán, november 23-án, 18 órától a Sganarelle bérletes nézők, míg csütörtökön, november 24-én, 19 órától a Tiborc bérletesek nézhetik meg az előadást. A bérletes előadásokra a megmaradt helyek függvényében jegyet is lehet váltani. Helyfoglalás a 0266-314472-es vagy a 0751-039026-os telefonszámokon lehetséges.

Egy többgyermekes családban vagyunk. Szép Ernő darabjában minden név beszél, így a Csuszik név is elmondja a családról, hogy éppen merre tart a lejtőn. A lányok már felnőttek és dolgoznak a betevőért, a szülők eltartott gyerekként élnek túl. Aztán megcsillan a remény, hiszen a lányok egyike, Kornél a tánciskolában megismerkedik egy fiatalemberrel. A kilátástalan helyzetre kézenfekvő megoldás lenne egy jól szituált vőlegény.

szereposztás: Rudi, fogász: Vass Csaba, Kornél, Papa és Anya lánya: Sándor Anna, Papa: Fülöp Zoltán, Anya: Márdirosz Ágnes, Mariska, Papa és Anya lánya: Fekete Bernadetta, Duci, Papa és Anya lánya: Bokor Andrea, Zoli, Papa és Anya fia: Bende Sándor, Fater, Rudi apja: Kiss Ernő, Gyengusné, mozi-zongorista: Bartalis Gabriella, Nusi, táncosnő: Ráduly Beáta, Sári, táncosnő: Zsigmond Éva Beáta, Pimpi, kamester, Nusi férje: Bilibók Attila, Pendzsi, székely szolgáló: Szederjesi Teodóra. Díszlet-jelmeztervező: Parászka Máté. Rendező: Parászka Miklós.

Az előadás főtámogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Szép Ernő örökösének az engedélyét a Hofra Kft. közvetítette.