Szép Ernő művet mutat be a Szigligeti Színház

Szép Ernő művet mutat be a Szigligeti Színház

Október 26-án tartja a 2019/2020-as évad első premierjét a Szigligeti Színház. A társulat művészei ezúttal Szép Ernő Lila ákácát mutatják be a Szigligeti Stúdióban. A huszadik századi szerző legismertebb regényéből készült színpadi adaptációt Botos Bálint viszi színre.

Az előadás Csacsinszky Pali visszaemlékezésével nyit, aki nosztalgiával idézi fel ifjúkori szerelmi történetét. Tóth Manci, a Városligetben primadonnalétről álmodó varrónő és a csapodár életvitelű Bizonyosné két különböző világból jönnek: míg az egyik a tiszta, őszinte érzelmeket képviseli, addig a másik számára a szerelem csak múló szeszély. A két nő között őrlődő fiatalember, a vágy, a szenvedély és a csalódás számtalan árnyalatát megtapasztalja.

Szép Ernő Lila ákácát október 26-án, 19 órától mutatják be a Szigligeti Stúdióban. A közönség ezt követően az alábbi időpontokban tekintheti meg az előadást: október 27., 19 óra; november 10., 19 óra; november 11., 19 óra. Jegyek a színház jegypénztárában, illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon válthatók.

Szép Ernő – Guelmino Sándor: Lila ákác

Rendező: Botos Bálint

Díszlet- és jelmeztervező: Bajkó Blanka Alíz

Koreográfus: Györfi Csaba

Játsszák: Román Eszter, Sebestyén Hunor, Tasnádi-Sáhy Noémi, Kardos M. Róbert, ifj. Kovács Levente, Gajai Ágnes, Fábián Enikő, Molnár Júlia, Hajdu Géza, Kiss Csaba, Balogh Attila, Lajter Márkó Ernesztó, Kocsis Anna