Szentgyörgy Napokon a Rendezés

Szentgyörgy Napokon a Rendezés

A SZENTGYÖRGY NAPOK rendezvénysorozat keretében Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának előadása: a RENDEZÉS, melynek írója és rendezője egy személyben Bartis Attila. A rendhagyó író-rendező állapotról a premiert megelőzően Bartis Attila így nyilatkozott: „Amíg egyedül ülök az íróasztalnál, csak a saját bőrömet viszem a vásárra. A színház az más, ott mindenkiért felelős vagyok, aki belecsöppent ebbe az egészbe.”

            A szereposztás tagjai: Korpos András, P. Béres Ildikó, Kádár Noémi, Kiss Bora, Kilyén László, Bartha László Zsolt, Galló Ernő, Csíki Szabolcs, Varga Balázs. Látványtervező: Márton Erika. Rendezőasszisztens: Kölcze Kata.

„Bartis Attila nem véletlenül vált a kortárs magyar irodalom egyik, nemzetközi szinten is legismertebb képviselőjévé. Rendezés című darabja tobzódik a nagyszerű fordulatokban, pergő jelenetekben, a látszólag egyszerű, de roppant súlyos és egy sokat tapasztalt ember bölcsességét tükröző vitákban, veszekedésekben, párbeszédekben. Ismeri a csend hatalmát, és tudja, hogy mikor kell használni azt. Ismeri a fogak között kisziszegett igazság erejét. Ismeri a néma, de fájdalomba torzult arcok mögötti tragédiák megjelenítésének módját, miközben egy percig sem válik giccsessé, ömlengőssé. De rendezőként mindeddig nem jegyezhettük. Most már igen.” – írja a produkcióról K.Nagy Botond a Népújság hasábjain megjelent kritikában.

Az előadás Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban tekinthető meg 2016. április 18-án, hétfőn 19.00 órától.