Szentesi tapasztalatcserén a szentgyörgyi drámatagozat

Szentesi tapasztalatcserén a szentgyörgyi drámatagozat

Június 2-án a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum illetve a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatainak 9 éve működő alkotói kapcsolatát egy együttműködési megállapodással és testvériskolai partnerséggel pecsételte meg a két intézmény. Az ünnepi esemény annak a június 1- 5. között, Szentesen zajló tapasztalatcserének a része, amelyet a magyarországi Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! programja tett lehetővé. A program jó lehetőségnek bizonyult, hogy a két intézmény drámatagozatos diákjai újra együtt dolgozhassanak és készüljenek fel a Nemzeti Összetartozás ünnepre.

A program elsődleges célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, a személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése által, amely a 80 fiatal számára leginkább a szakmai tapasztalatcserén, a közös műhelyfoglalkozásokon és próbákon teljesedik ki. A szakmai programok mellett, a diákok részt vettek a Kossuth Téren tartott, az iskolák által kezdeményezett ünnepségen, ahol közösen emelték magasba a 150 méter hosszú székely illetve magyar zászlót. A több napon át tartó szakmai és ünnepi programokat magába foglaló projekt az ópusztaszeri kirándulással zárul. A projektet Szebeni Zoltán és Doma Andrea szentesi tanárok, valamint Fazakas Misi, Mucha Oszkár, Prezsmer Boglárka és Ilisescu Edinda sepsiszentgyörgyi szakemberek irányították.

A két intézmény kapcsolata kilenc évre nyúlik vissza, amikor az Osonó Színházműhely közvetítése által, a két iskola drámatagozata elkezdte első közös projektjeit. A Határtalanul! program első részére március 11. és 15. között Sepsiszentgyörgyön került sor, amikor a sepsiszentgyörgyi drámások a szentesi diákokat látták vendégül.