Szentesi tapasztalatcserén a sepsiszentgyörgyi drámatagozat diákjai

Szentesi tapasztalatcserén a sepsiszentgyörgyi drámatagozat diákjai

Kilenc hónappal ezelőtt a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum illetve a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatainak 9 éve működő, az Osonóhoz köthető alkotói kapcsolatát egy együttműködési megállapodással és testvériskolai partnerséggel pecsételte meg a két intézmény. Ennek folytatásaként ezen a héten, március 19- 24. között, Szentesen zajlik az a tapasztalatcsere, amelyet a magyarországi Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! programja tett lehetővé. A program jó lehetőséget teremt arra, hogy a két intézmény drámatagozatos diákjai újra együtt dolgozhassanak és az ünnepek környékén elmélyüljenek és bekapcsolódjanak a határokon átívelő értékek megélésében.

A program elsődleges célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, a személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése által, amely a 70 fiatal számára leginkább a szakmai tapasztalatcserén, a közös műhelyfoglalkozásokon és próbákon teljesedik ki. A szakmai programok mellett, a diákok részt vesznek különböző megemlékezéseken és ünnepségeken, kulturális programokon valamint kirándulással egybekötött városlátogatáson. A projektet Szebeni Zoltán és Doma Andrea szentesi tanárok, valamint Mucha Oszkár, Iliescu Edinda és Fazakas Misi sepsiszentgyörgyi szakemberek irányítják.

A Határtalanul! program második részére június 4. és 9. között, a Nemzeti Összetartozás ünnepe kapcsán kerül sor Sepsiszentgyörgyön, amikor a sepsiszentgyörgyi drámások a szentesi diákokat látják vendégül.