Szemenszedett igazság – három alkalommal november 5 - 10. között

Szemenszedett igazság – három alkalommal november 5 – 10. között

 A Csíki Játékszín november 5-10. között három alkalommal játssza a Szemenszedett igazság című bűnügyi komédiáját Parászka Miklós rendezésében. November 5-én, csütörtökön 19 órától az Antigoné bérletes nézőket várják a nézőtérre. November 8-án, vasárnap 19 órától a Prospero bérleteseknek játsszák az előadást. November 10-én, kedden 18 órától pedig a János vitéz bérletesek tekinthetik meg a komédiát.

A bérlettel műsorra tűzött előadásokra a fennmaradó helyek függvényében jegyek is válthatók. Helyfoglalás a 0266-314472-es vagy a 0751-039026-os telefonszámokon lehetséges.

A drámát először 1966-ban láthatta a közönség budapesti ősbemutatóján, a Madách Kamaraszínházbeli produkció, a szerző bevallása szerint, csak a dráma jelentősen cenzúrázott verzióját vihette színre. 1978-1980 között olaszországi sikerszéria következett, a Szemenszedett igazságot harmincnégy olasz színház mutatta be két év leforgása alatt és ezzel egyidőben Argentínában és Bolíviában is műsorra tűzték. A bohózat műfaji kellékeit felvonultató darab abszurdba hajló, tragikomikus történetre épül, melynek alapötletét a szerző François Gayot de Pitaval világhírű bűneset-gyűjteményéből merítette.

Bresse városába új bíró érkezik. Hector Revalier feladata pontot tenni egy gyilkossági ügy végére. Az igazság oltárán elkötelezett új bíró számára a feladat első látásra egyszerűnek tűnik, noha elődei éppen eme bűntény felgöngyölítése közben őrültek meg vagy menekültek el a városból.

Csíki Játékszín – Csíkszereda Önkormányzati Színháza

MÜLLER PÉTER: SZEMENSZEDETT IGAZSÁG (bűnügyi komédia)

szereposztás: HECTOR REVALIER, a bíró: PUSKÁS LÁSZLÓ; SOPHIE, a felesége: DÁLNOKY CSILLA; VÁROSKAPITÁNY: KERESZTES SZABOLCS; AUGUSTE DE FRILLET, megyei főügyész: FÜLÖP ZOLTÁN; KOCH, törvényszéki írnok: KOZMA ATTILA; OSSIE VAUDEN, gazda: LŐRINCZ ANDRÁS ERNŐ; VAUDENNÉ: ZSIGMOND ÉVA BEÁTA; CLAUDE MORICE, tűzoltóparancsnok: BENDE SÁNDOR; ANTON PIN, besurranó tolvaj: PAP TIBOR; MOULIN, a Kacér Patkány tulajdonosa: FEKETE BERNADETTA; JOSEPH VALLET, téglaégető: KOSZTÁNDI ZSOLT; VALLET-NÉ, a felesége: SZABÓ ENIKŐ; PATU, őrmester: VASS CSABA; PATKÁNYFOGÓÁRUS: BILIBÓK ATTILA; IDEGEN: GIACOMELLO ROBERTO; WEBER, tűzoltó: KISS ERNŐ; valamint ZAIBA ANIKÓ, ORBÁN LEVENTE.

Zenei munkatárs: VERESS ALBERT; dramaturg: BUDAHÁZI ATTILA; díszlet-jelmeztervező: PARÁSZKA MÁTÉ; rendező: PARÁSZKA MIKLÓS.