Személyazonosság – új Fehér Ferenc-bemutató az M Studionál

Személyazonosság – új Fehér Ferenc-bemutató az M Studionál

Őszinteség, dinamika és humor jellemzi az M Studio legújabb produkcióját, amelyet Fehér Ferenc rendezésében május 28-án mutatnak be Sepsiszentgyörgyön. A budapesti rendező-koreográfus második alkalommal dolgozik a társulatnál.

A Személyazonosság c. előadás közös műhelymunka keretében jött létre. „Nekem ez nélkülözhetetlen, én kevés lennék ahhoz, hogy ez megvalósuljon” – vallja Fehér Ferenc, aki nagy fontosságot tulajdonít a humornak is az alkotófolyamatban, hisz „enélkül nem tudjuk egymásból kihozni az esszenciát”. Történetmesélés helyett inkább képekben, praktikus, egyszerű ötletekben gondolkodik a rendező, de a különálló mozzanatok mégis egy szép belső logika alapján fűződnek egymáshoz. Az előadásban a színészek saját életükből emeltek be identitásukat meghatározó elemeket, Mindenkinek van egy élete, múltja, jelene, aktuális története, aktuális ügye, amit megmutat hanggal, szóval, mozgással vagy akár egy tárggyal – olvasható a szinopszisban. A produkció mozgásvilága a színészek saját mozgásnyelvét és Fehér Ferenc jellegzetes egyéni stílusát ötvözi.

Márton Imola társulatvezető kiemelte, megtiszteltetésnek érzi, hogy másodszorra is sikerült visszahívni Fehér Ferencet, akinek a két évvel ezelőtt bemutatott Kampf c. előadása a fesztiválmeghívások szempontjából jelen pillanatban is az M Studio legsikeresebb produkciója, (májusban az aradi III. Nemzetközi Új Színházi Fesztiválon mutatták be, júniusban pedig a XXII. Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon, Sepsiszentgyörgyön, majd a Magyar Színházak XXVII. Kisvárdai Fesztiválján lesz látható). Fehér Ferenc elmondása szerint szívesen tér vissza a társulathoz, mert „van akihez visszajönni”, a színészek tehetsége egyedülállónak számít a térségben, különleges teljesítményű táncosok és színészek egyszerre, ugyanakkor hihetetlen nyitottság is jellemzi őket. Az előadás teljes mértékben mozgásszínházi produkció, a rendező bevallotta, fizikailag sokkal erősebbre komponálta, mint a Kampfot.

A Személyazonosság c. előadást május 28-án, csütörtökön 19 órától mutatják be az Új Stúdióban, majd május 30-án is megtekinthető lesz. A bemutatóra 5 lejes helyjeggyel érvényesek az Ábel bérletek, helyet előjegyeztetni, jegyet vásárolni a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában és a www.biletmaster.ro oldalon lehet. Az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott.

Személyazonosság

Mindenkinek van egy élete, múltja, jelene, aktuális története, aktuális ügye, amit megmutat hanggal, szóval, mozgással vagy akár egy tárggyal.

Aztán ezek a történetek gazdát cserélnek.

Laurie Anderson énekli valahol: „millió történet van a meztelen városban, de senki nem emlékszik, melyik az övé.”

Rendező-koreográfus: Fehér Ferenc

Zeneszerző, fénytervező: Kovácsovics Dávid

Dramaturg: Márton Imola

Szereplők: Bajkó László, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila