Szegény Dzsoni és Árnika című előadás látható Puckban

Szegény Dzsoni és Árnika című előadás látható Puckban

Szombaton, június 9-én 11:00 órától a Szegény Dzsoni és Árnika című előadással várunk kicsiket, nagyokat.

Igazi szeretetről, felelősségről, hűségről, kitartásról, szabadságról és sok más fontos kérdésről szól Lázár Ervin meseregényének bábos előadása.

Szegény Dzsoni miután megismeri és megszereti igazi párját, Árnikát, rengeteg megpróbáltatással szembesül. Az édesapja próbára teszi a fiatalok hűségét azzal, hogy félévi távollétet rendel el a szerelmeseknek. A félév leteltével azonban nincs vége a megpróbáltatásoknak, mert egy gonosz varázslat vagy Árnikát, vagy Dzsonit folyamatosan kacsává változtatja. A feloldás Csodaországban, a Hétfejű Tündérnél van, de addig Ipiapacs rablóvezérrel és csapatával, Rézbányai Győző sértődéseivel és tizenkét testvér érzékenységével kell szembenéznie a fiataloknak. Dzsoni eszessége és leleményessége, Árnika jó szíve és határozottsága mindannyiszor kisegíti őket a nehéz helyzetekből, míg végül a Hétfejű Tündér feloldja a gonosz varázslatot.

Két mesélő is része és alakítója a játéknak, ők azok, akik folyton rákérdeznek a történtek láttán a fontos dolgokra, és néha elgondolkodtató válaszokat adnak. Ők mondják azt, hogy „Nem varázserő kell a megszabadításhoz, hanem szeretet. Mert a szeret olyan mint a varázslat.” Vagy „Nagyon kell akarni. Akkor is, ha nem biztos, hogy sikerül.”