Szatmáron újra műsoron a Burundanga

Szatmáron újra műsoron a Burundanga

December 6-án 19 órai kezdettel a Harag György Társulat újra műsorára tűzi a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal koprodukcióban színpadra vitt vígjátékot, a Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című előadást.

A színművet Szatmárnémetiben, a Harag György Társulat alapításának 65. évfordulója alkalmából mutatták be az ünnepi hétvége részeként, azóta pedig Temesváron is játszották már – nagy sikerrel.

A rendkívül szórakoztató, ám nyelvezete miatt inkább 14 éven felüli nézőknak ajánlott vígjáték Jordi Garcelan kortárs katalán drámaíró és műfordító színműve, mely – illeszkedve a szerző többi darabjához – valós időben, egyetlen helyszínen játszódik, a lehengerlő humoron túl pedig alig észrevehetően társadalmi kérdéseket kínál megvitatásra.

Két egyetemista lány, egy informatikus, egy baszk, egy nem várt terhesség, egy elfeledett nagytőkés nagybácsi, némi elrontott szardellaszósz és egy nemzetközi terrorszervezet. Valaki igazságszérumot itat barátjával, csakhogy az igazságra már nincs felkészülve.

Az előadás rendezője Csábi Anna, szereplői pedig Csata Zsolt, Keresztes Ágnes, Lőrincz Rita, Orbán Zsolt és Rappert-Vencz Gábor.

Az előadásra jegyek kaphatók az Északi Színház jegyirodájában, minden hétköznap 10 és 17 óra között, valamint az előadás előtt egy órával, illetve online a biletmaster.ro internetes jegyértékesítő rendszerben. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.