Szatmárnémetiben vendégszerepel a veszprémi Kabóca Bábszínház

Szatmárnémetiben vendégszerepel a veszprémi Kabóca Bábszínház

A szatmárnémeti Harag György Társulat Brighella Bábtagozatának meghívására 2016. január 16. és 26. között összesen tizennégy alkalommal láthatja a szatmári bábszínházkedvelő közönség a Máté Angi: Volt egyszer egy… című bábjátékot. Az Aranyszamár Színház és a Kabóca Bábszínház közös produkciójaként Szatmárnémetibe érkező előadás rendezője Székely Andrea, szereplője Érsek-Csanádi Gyöngyi, a látványterv Bodnár Enikő nevéhez fűződik, a rendező munkatársa pedig Baranyai Anita volt.

Az előadást az alkotók négy éves kortól ajánlják, és az Iciri-Piciri-bérletet váltott óvodásokat és kisiskolásokat várják az Északi Színház Ács Alajos Játékszínébe. Az előadások pontos kezdési időpontjairól a társulat internetes honlapján, a www.harag.eu címen lehet tájékozódni.

Az előadásról:

…egy kislány,

aki elindult a világba, mert az udvarán nyújtózkodó NAGY ÜRES mellett nem volt többé maradása. Útja során pöffeszkedő almákkal, rebbentő pillás békával, csupaláb hernyóval találkozott – és mindenki mással, akiket Máté Angi író megálmodott. Miután mindenkitől gyűjtött valami emléket, elért egy olyan helyre, ahol repülőket hajtogatnak leveleikből a fák, és már nem rettentő többé az ÜRES.

A két bábszínház között jól működő bérletcserés együttműködés révén a szatmári bábosok ebben az évadban huszonhárom előadás erejéig vendégeskedtek a Három kismalac és a farkasok című előadásukkal a veszprémieknél, azzal az előadásukkal, amely rendezője Bandura Emese, a bábtagozat vezetője, és amelyet összesen immár nyolcvannál is többször vittek közönség elé.