Szatmárnémetiben vendégszerepel a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat

Szatmárnémetiben vendégszerepel a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat

A Harag György Társulat meghívására 2015. április 17-én, pénteken, 19 órától a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza nagytermében játssza nagysikerű Dirty Dancing című előadását az András Lóránt Társulat.

A táncműhely fiatal alkotóival már a tavalyi évad során megismerkedhetett a szatmárnémeti közönség, akkor a Ionesco nyomán készült A lecke című előadásukkal vendégszerepeltek Szatmárnémetiben. Az akkor végzős, koreográfia szakos egyetemi hallgatók azóta társulattá alakultak volt tanáruk, András Lóránt vezetésével, ezúttal tehát már Erdély egyik legfiatalabb, független színházaként vendégszerepelnek Szatmárnémetiben. Előadásukkal, mely az azonos című film alapján készült, Erdély és az anyaország számos városát bejárták már, rendkívüli sikerrel.

Az előadásra a színház Horea úti jegypénztárában és előadás előtt egy órával, a helyszínen válthatók jegyek, a megszokott áron (felnőttek számára 20, diákok és nyugdíjasok számára pedig 15 lejért).

A véletlen megoldást kínál: egy tizenéves lány, számára ismeretlen világba csöppen, olyan helyre, ahol végre élni látja az embereket. A társaság, a tánc, a szex drog & rock’n’roll tiltott zóna, erkölcstelen világ. Kezdeti kényelmetlenségei ellenére, ösztöne azt diktálja, hogy ez az a hely, ahol felszabadulhat, és új élményeket fedezhet fel. Itt találkozik „a férfival”, aki első perctől felkelti a figyelmét, sőt megmagyarázhatatlan vágyakat ébreszt benne. A nővé válás folyamata ettől a pillanattól végérvényesen és visszafordíthatatlanul beindul, minden természetes velejárójával együtt: izgalom, féltékenység, szerelmi háromszög, dráma, beteljesülés…

Játsszák: Orbán Eliz-Beáta, Péterfi Arnold, Deák Orsolya, Gothárd Veronika, Ruszuly Ervin, Dabóczi Dávid, Mario García, Macaveiu Blanka, Pál Alíz, Pop George, Tomșa Cristian, Tőkés Imola

Koreográfia: Nagy Orsolya, koreográfia-latin táncok: Deák Orsolya