Szatmár ismét összefogott

Szatmár ismét összefogott

A Szatmárnémeti Északi Színház és a Hans Lindner Alapítvány a 2014/15-ös színházi évadban ismét megrendezte az immár hagyományosnak mondható jótékonysági akcióját. A szatmári társulat 2015. március 20-án, este 7-től a Móricz Zsigmond Rokonok című regényéből színpadra vitt előadást mutatta be újra, sikerrel. A 26. alkalommal játszott produkció rendezője a magyarországi Babarczy László Kossuth- és Jászai-díjas érdemes és kiváló művész, az előadás díszbemutatója pedig a társulat fennállásának 60. évfordulójára rendezett ünnepi hétvége rendezvényeinek nyitóeseménye volt 2013 őszén.

Az idei jótékonysági előadása bevételének egyik részét a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programja keretében használja fel a daganatos betegségekben szenvedő gyerekek gyógyulási esélyeinek javítására. A jegybevételből és a felajánlásokból befolyt összeg másik része a Harag György Társulat munkáját segítő Proscenium Alapítványhoz kerül. Utóbbi pénzösszeggel a színház két, súlyos betegségben szenvedő munkatársának gyógykezeléséhez kíván hozzájárulni a Harag György Társulat és a Proscenium Alapítvány.

Az idei jótékonysági előadás jegybevételéből és a Szakszervezetek Művelődési Házának előcsarnokában elhelyezett urnában összesen 5040 lej gyűlt össze. Ez alkalommal magyarországi nézők is adakoztak, ugyanis forintban is ajánlottak fel támogatást.

Szatmár ismét összefogott egy jó ügy érdekében, hogy ott segítsen, ahol gyorsan kell a támogatás, és újra bebizonyosodott, hogy a kultúra nem csak épít és szórakoztat, hanem gyógyítani is kész.

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak mindenkinek, aki jelenlétével kifejezte szolidaritását, illetve felajánlásával és munkájával hozzájárult a jótékonysági akció sikerességéhez.