Számos izgalmas esemény a temesvári Csíki Gergely Állami Magyar Színházban

Számos izgalmas esemény a temesvári Csíki Gergely Állami Magyar Színházban

Nagy lendülettel kezd neki a 2018-2019-es évadnak a Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata. Ahogy tavaly, úgy idén is évadkezdés előtt megszervezésre került az Actor’s World Championship, amely romániai, szerbiai és magyarországi színházak művészeit, alkalmazottait állította rajtvonalhoz. Így a több, mint száz résztvevőt számláló rendezvény esélyt adott újból átélni a sportszerűség és a mozgás örömét a színpadon kívül, egy közvetlenebb környezetben.

Az kezdeti lelkesedést fokozza az új évad nyolc új, tervezett bemutatója, amelyek olyan romániai és külföldi rendezők közreműködésével jönnek létre, mint Csábi Anna (Apró kozmikus félreértés, mágikus valóság Forgách András 12 nő voltam című műve nyomán; Burundanga), Kedves Emőke (Micimackó), Michaela Panainte (A fehér király), Mátyás Zsolt Imre (Romlás), Tom Dugdale (Hedda Gabler), Kokan Mladenović  (A hattyúk tava), tizenöt év után pedig visszatér Temesvárra Victor Ioan Frunză Luigi Pirandello IV. Henrik című drámájának rendezésével. További örömre ad okot, hogy ettől az évadtól társulatunk két új taggal bővül: Pignitzky Gellért és Tóth Eszter Nikolett fiatal színművészek csatlakoznak Színházunk csapatához.

Természetesen az 2018-2019-es évadban sem maradhat el az egyre nagyobb nemzetközi népszerűségnek örvendő Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó, amely hagyományosan minden év májusának végén kerül megrendezésre, a régió és Európa legizgalmasabb színházi újításait felvonultatva.

A tervezett új bemutatókon és a műsoron tartott előadásokon túl az évad során további hazai és külföldi vendégelőadásokkal és programokkal várjuk régi és új nézőinket!

Idén is lesz lehetőség a már hagyományossá vált Kult Card bérlet kiváltására, melynek teljes áron 160 lejbe, diák, egyetemista és nyugdíjas nézőink számára kedvezményesen pedig 110 lejbe kerül. A Kult Card biztosítja a belépést az évad valamennyi bemutatójára, a bérlettulajdonosok továbbá 50%-os kedvezményben részesülnek az évadban játszott összes többi saját produkcióra és a meghívott előadásokra is. Ezen kívül szintén 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet a 2019-es TESZT előadásaira, részt vehetnek az évadzáró előadáson  és ünnepségen valamint szavazataikkal megválaszthatják az évad legjobb színészét és színésznőjét.  A Kult Card bérletek november 30-ig válhatók ki és aktiválhatóak a színház jegypénztárába.

A Magyar Dráma Napját ünnepelve idén is az évad első bemutatója egy kortárs író művét használja kiinduló pontként. Szeptember 21-én tekinthetik meg a Stúdió teremben az Apró kozmikus tévedés című előadást. A Forgách András 12 nő voltam című novelláskötetéből készült színpadi adaptációt Csábi Anna rendezi.  A négyszereplős előadás központjában női történeteket feldolgozó mágikus-realista szövegek kerülnek, amelyek varázslatos módon közelítik meg a hétköznapok nem-mindennapi csodáit. Az előadást követően író-olvasó találkozóra kerül sor, amelyen Forgách András íróval Simon Judit színikritikus beszélget az alkotó szóbaforgó novelláskötetéről, az előadáshoz fűződő viszonyáról.

Szeptember 22-én, a budapesti színházak mintájára – a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház is nyitott kapukkal várja az érdeklődőket! A Fehér Éjszaka a Színházban elnevezésű esemény keretén belül a látogatók betekintést nyerhetek a színházépület rejtett zugaiba, a kulisszákba, és színházi kvízen pedig felmérhetik színházi ismereteiket.

A programsorozat a 19.00 órától az Apró kozmikus félreértés c. előadással veszi kezdetét, majd körülbelül 21.00 órától folyatódik a Kulisszasétával: a Társulat színművészeinek vezetésével feltárulnak az előadások gyártásának helyszínéül szolgáló műhelyek, a díszlet-  és kellékraktárak, a fény- és hangtechnikai fülkék, a grafikus irodája valamint a öltözők és a színpadok kulisszái. A vezetett sétákat magyar és román nyelven tartjuk.  22.00 órakor egy pohár borra várjuk a résztvevőket a Stúdió terembe, majd ugyanott kerül sor a Színház Kvízre, amelyen nyeremények fejében általános színházi műveltségüket és a Színházunk előadásaiban való jártasságukat kamatoztathatják a versenyzők. Az éjszakai program az előzőleg feltérképezett kulisszákban zajló Kincsvadászattal zárul. A résztvevők az új évadra érvényes Kult Card bérletet, a Színház logójával ellátott pólókat, szatyrokat nyerhetnek.

Előadásainkra jegyek válthatók minden hétköznap 16.00 és 19:00 óra között vagy előadások előtt egy órával a Színház jegypénztárában (Alba Iulia utca 2. szám), vagy online a www.biletmaster.ro honlapon. Foglalásaikat várjuk a 0356.450.606 telefonszámon a ticket@tm-t.ro emailcímen..

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata és munkaközössége Boldog Új Évadot kíván mindenkinek!