Szabadtéri évadnyitót tart a Háromszék Táncegyüttes

Szabadtéri évadnyitót tart a Háromszék Táncegyüttes

A Háromszék Táncegyüttes idén is szabadtéren tartja évadnyitó előadását: szeptember 8-án, pénteken 18 órától Az én mesém c. produkcióval várják az érdeklődő kicsiket és nagyokat Sepsiszentgyörgy főterén.

A Furik Rita rendezésében készült nagysikerű gyermekelőadást 2014-ben mutatták be, azóta Erdély összes nagyvárosában és számos szórványtelepülésen látható volt, több alkalommal turnéztak vele Magyarországon és Felvidéken, idén pedig az Egyesült Királyságban is színpadra léptek. A táncmesét összesen 85 alkalommal játszották, az évadnyitó előadás pedig búcsúztató is egyben, hiszen szeptember 8-án utolsó alkalommal lehet megtekinteni Sepsiszentgyörgyön.

A Háromszék Táncegyüttes két bemutatót tart a 2017/2018-as évadban. Orza Calin rendezésében szeptember folyamán készül el A csillagösvény népe c. előadás színháztermi változata. Az előadást a Háromszék Táncegyüttes és az M Studio koprodukciójaként mutatják be szeptember 21-én. Az évad második bemutatóját Furik Rita rendezi, az Aranyasszony munkcímű előadás premierjére2018. március-április periódusban kerül sor. A tervek szerint a produkciót jövő nyáron szabadtérre adaptálják több táncegyüttessel közreműködve,és a Szegedi Szabadtéri Játékok kiemelt programjaként kerül bemutatásra. Mindezek mellett továbbra is műsoron tartják a Mundruc, a Szerencsekrajcár, a Két kezem forgatta, szívem táncoltatta és A banda c. előadásokat.

A csapat októberben részt vesz az Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek 13. Találkozóján, amelynek idén Nagyvárad ad otthont. A Lajtha László Alapítvánnyal együttműködve pedig november 10-12. között 29. alkalommal rendezik meg a Népzene- és néptánctalálkozót Sepsiszentgyörgyön.