Stop the Tempo! – a Tomcsa Sándor Színház társulatának kocsmaszínházi előadása

Stop the Tempo! – a Tomcsa Sándor Színház társulatának kocsmaszínházi előadása

Május 29-én este 8 órától startol a Stop the Tempo!, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulatának kocsmaszínházi előadása a G. Caffé-ban.

Gianina Cărbunariu 2003-ban írt művét Tóth Árpád rendezi felolvasószínház formájában, Demény Péter magyar nyelvű fordítása alapján. A mai romániai társadalom túlpörgő életritmusát három szereplő jeleníti meg, akik életüknek minden percében és lényüknek összes gondolatával kétségbeesve törekednek arra, hogy „trendik” legyenek. Őket Antal D. Csaba, P. Fincziski Andrea valamint Mezei Gabriella alakítja.

A rendező érdeklődését, elmondása szerint, a szöveg problematikája keltette fel, ugyanis arra keresi a választ, hogy: „Mit jelent a társadalomnak az ember? Ami igazán számít az csak a minél több trendi cucc, a jó autó, vagyis az, hogy mennyire jó fogyasztó? És vajon mikor jön el az a pillanat az ember életében, amikor ráérez, hogy ez a mókuskerék effektus, ami életünket irányítja nem jó és ideje felrántani a kéziféket? ”

Az előadás próbái már elkezdődtek, és a hétfői bemutató előadást követően kedden, május 30-án újból megtekinthetik majd a G. Caffé-ban, ismét este 8 órától.