SPOT TÁRSULAT – SHAKESPEARE FELHÍVÁS

SPOT TÁRSULAT – SHAKESPEARE FELHÍVÁS

A nagykárolyi  SPOT  Társulat a harmadik bemutatójára készül a budapesti  Trojka Színházi Társulással együtt. Shakespeare Ahogy tetszik című drámájából készülő fizikai színházi produkcióhoz keresünk erdélyi magyar és román színművész hallgatókat (mesteriseket), illetve fiatal színészeket  22 és 30 év között. Az előadásban 3 nő és 4 férfi szereplőre van szükség.

Fontos: mozgásszínházi tapasztalat nem elvárt!

Kérjük, készítsenek magukról egy, maximum két perces kreatívan bemutatkozó videó anyagot, és küldjék el a trojka.szinhazi.tarsulas@gmail.com illetve a paul.sarvadi@gmail.com emailcímre.

Határidő: július 25, 20 óra.

Ne felejtsenek el bemutatkozni!

Munkaperiódus: 2016. augusztus 5 – augusztus 19. Munkabemutató: augusztus 20.

Az előadás bemutatójára november 26.- án kerül sor, a Nagykárolyban megrendezett tizedik SPOT Színművészeti Egyetemek Nemzetközi Fesztiválján.

SPOT Trojka

Soós Attila rendező-koreográfus. 2013-ban alapította a Trojka Színházi Társulást. Előadásai a fizikai és a prózai színház határvonalát kutatják.

A Trojka nyitott társulat, az egyeztethetőség határain belül mindenki szabadon ki-be járhat. A „trojka” oroszul hármasfogatot jelent.  A hármasfogat: az adaptáció, a mozgás és a gesztusnyelv egysége, a zeneiség és a képiség kiemelése.

A SPOT Társulat 2014-ben alakult Nagykárolyban. Célja, hogy olyan előadásokat hozzon létre, amelyeknek az alkotói az évek során részt vettek a nagykárolyi SPOT Színművészeti Egyetemek Nemzetközi Fesztiválján. Eddigi előadásai a Manole mester emberi galéria (2014, román nyelvű előadás) és a Mi a magyar?! (2015, magyar nyelvű előadás). Utóbbit a budapesti k2 Színházzal közösen hozta létre.