Sorstalanság-bemutató New Yorkban

Sorstalanság-bemutató New Yorkban

A New York-i Sohóban április 9-én bemutatják a Nobel-díjas Kertész Imre Sorstalanság című regényének színpadi változatát – közölte a The Jewish Week.

A regényből készült színházi adaptációt, amelyet Visky András író, dramaturg, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészeti igazgatója jegyez, Boncz Ádám New Yorkban élő magyar színművész előadásában tekintheti meg az amerikai közönség. Az előadás öt estén keresztül, április 9. és 13. között látható a HERE Arts Centerben.

Az előadás rendezője Gia Forakis New York-i rendezőnő, aki a hagyományos színházi eszközöket a mozgásszínházi elemekkel kísérleti módon ötvöző munkáiról ismert. Az adaptáció fordítója Tim Wilkinson, az előadás díszlettervezője Lauren Mills, zenéjét szerezte Varga Bálint.

A New York-i hetilap egyebek között megemlítette, hogy a darabot olyan időszakban mutatják be, amikor Magyarország a náci megszállás 70. évfordulójáról emlékezik meg, és hogy Kertész Imre művei közül a Kaddis a meg nem született gyermekért címűt nemrég bemutatták a 14. utcai Y közösségi központban.

A lap emlékeztetett rá, hogy 2005-ben a The New York Times a holokausztról készült minden idők egyik legjobb nem dokumentarista filmjének minősítette a Koltai Lajos rendezte Sorstalanságot.
MTI/ Játéktér