Skandináv lottó a kézdivásárhelyi  Városi Színházban

Skandináv lottó a kézdivásárhelyi Városi Színházban

A Kézdivásárhelyi Városi Színház 2016. augusztus 25-én, 19 órakor a Kézdivásárhelyi Városnapok legelső nagy rendezvényeként mutatja be a Vigadó Művelődési Házban, Kiss Csaba Skandináv lottó című stúdiótermi díszelőadását Kolcsár József rendezésében.

Belépés díjtalan, érték nélküli jegyek kiválthatóak a közönségszolgálati irodában, hétfőtől csütörtökig 8-tól 19 óráig, pénteken 8-tól 15 óráig, valamint előadás előtt egy órával.

Kiss Csaba marosvásárhelyi származású, Magyarországon élő drámaíró és rendező a Skandináv lottó című vígjátékában egy valós történetet, a skandináv lottó főnyereményét megnyerő házaspár életének fordulópontját meséli el és gondolja tovább egy olyan világban, ahol a szerencse könnyen jelenthet balszerencsét.

A Kolcsár József által rendezett előadásban a játék kerül előtérbe. Ez a játék azonban a nehézségből, a fájdalomból és sötétségből ered. Mert hiába hullik az ölünkbe a szerencse, ha érzelmileg nem állunk készen arra, hogy boldogok legyünk. Az előadásban a kisszerű emberek döntésképtelensége, telhetetlensége és haszonleső magatartása kimeríthetetlen lehetőséget kínál a komikus helyzetekre. Kérdés csak az, hogy vajon a 21. században is van megoldása a konfliktushelyzeteknek, pozitív kimenetele a boldogságkeresésünknek?