Silviu Purcărete előadása a temesvári színházban

Silviu Purcărete előadása a temesvári színházban

Közel nyolc hónappal a bemutató után a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata felújítani készül Madách Imre Az ember tragédiája című előadását, melyet Visky András átirata nyomán a világhírű és méltán elismert rendező, Silviu Purcărete állított színpadra.

Madách Imre Az ember tragédiája című művét a magyar Faustként emlegetik. Így talán nem véletlen, hogy az egyik legelismertebb romániai rendező, Silviu Purcărete, a szebeni Faust után a Tragédiát is színpadra vitte, ezúttal Temesváron, a Csiky Gergely Állami Magyar Színházban. Az előadás premierjére március elején került sor, de rögtön a második előadás után, a pandémia miatti országos vészhelyzet bevezetésével bezártak a színházak, így a további előadások elmaradtak.

Purcărete összetéveszthetetlen humora, legendás kedvessége és szerénysége Az ember tragédiáját is váratlan közelségbe hozza: a nehéznek tűnő, 19. századi nagy madáchi költészet élővé és befogadhatóvá válik, elvont filozófiája-teológiája meg bizony átélhetővé. Odahajol a nagy klasszikushoz, elmélyült dialógust folytat vele és meghívja őt, legyen a vendégünk ebben az ellenmondásokkal, félelmekkel és szorongásokkal, sőt már nem is leplezett kétségbeesésekkel terhes korunkba.- Visky András

Az előadás október 10-én és 11-én, mindkét napon 19 órától tekinthető meg a nagyteremben. Jegyek kaphatóak a színház jegypénztárában vagy online, a www.biletmaster.ro weboldalon, foglalásért pedig hívják a 0752111803 telefonszámot, vagy írjanak a ticket@tm-t.ro e-mail címre.

Forrás: Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház