Sikeres volt az Osszuk meg az ünnep örömét nevet viselő adománygyűjtés Marosvásárhelyen

Sikeres volt az Osszuk meg az ünnep örömét nevet viselő adománygyűjtés Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata ez év végén is sikeresen folytatta az Osszuk meg az ünnep örömét nevet viselő adománygyűjtési hagyományt. Az adakozó kedvű nézőknek és a társulatok tagjainak köszönhetően idén is több köbméter adomány gyűlt össze a rászorulóknak.

A Tompa Miklós Társulat az Osszuk meg az ünnep örömét! elnevezésű kampány keretében főként tartós élelmiszerrel, a támogatók jóvoltából pedig gyümölcsöt és édességet tartalmazó csomagokkal ajándékozta meg a Pál atya ferences rendi szerzetes által vezetett Szent Erzsébet Egyesület gyermekeit.

Az adományok átadására ezúttal december 16-án került sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban, a CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ című operett-előadás előtti karácsonyváró rendezvényen, ahol az adományok mellett egy-egy ajándékcsomag is került a gyermekek kezébe.

A karácsonyi csomagok összeállításában támogató volt az aprozar.net.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház évekre visszanyúló hagyományai szerint igyekszik segítő együttérzéssel fordulni a szociálisan, egészségileg vagy bármi más módon hátrányos helyzetűek felé. A rászorulók az évad során folyamatosan válthatnak egy lejes jelképes áron jegyet az előadásokra, a színház munkatársai igény esetén, egyeztetés szerint segítik a mozgásukban korlátozott nézők bejutását a régi tervezésű és még nem teljesen akadálymentesített épületbe, a társulatok művészei felkérésre játékos fellépést, Mikulás-járást vállalnak gyermekotthonokban, családi típusú házakban, alapítványoknál.