SHOSHIN NEMZETKÖZI SZÍNHÁZI REZIDENCIÁK 2018

SHOSHIN NEMZETKÖZI SZÍNHÁZI REZIDENCIÁK 2018

 Fizikaitréning – Színészi dramaturgia – Bharata Natyam – Gólyaláb

Előadások – Demonstrációk – Nyílt próbák

2018. augusztus 23-29., Magyarfenes, Kolozs megye

Vezetik: a Teatro tascabile di Bergamo (TTB)társulata

A Shoshin Nemzetközi Színházi Rezidenciák egyedülálló workshopra várja az érdeklődőket. A már hagyományossá váló nyári tábor idei kiadását egy egész társulat vezeti, a Shoshin vendége ugyanis a Teatro tascabile di Bergamo (Olaszország). Ennek megfelelően maga a workshop is sokkal rétegzettebb, gazdagabb: a műhelymunkák mellett a résztvevők több előadást is megtekinthetnek a társulat repertoárjából, valamint egyedülálló lehetőségként a TTB készülő új produkciójának a próbáiba is betekintést nyerhetnek.

Aműhelymunka alkotóelemei:

– közös modul: fizikai tréning (színészi akrobatika és egyéb gyakorlatok), valamint színészi dramaturgia

– választható modulok: klasszikus indiai tánc (Bharata Natyam) vagy gólyaláb-kurzus

Program:

Érkezés Kolozsvárra: augusztus 23.

Augusztus 23-án este 6-tól a Messieur, milyen zavarba ejtő!, 8-tól az Angikam című TTB előadások Kolozsváron. Előadások után utazás Magyarfenesre.

Augusztus 24-29. – Napi műhelymunka a TTB tagjainak vezetésével. Esténként levezető hangtréning a Shoshin tagjaival. A Rezidenciák ideje alatt ismét megtekinthető a Messieur, che figura! című előadás Magyarfenesen, nyílt próbákra, demonstrációkra, megegyezés szerint pedig vetítésekre is sor kerül. Augusztus 29-én nyilvános prezentációt tartunk a műhelymunka anyagából.

Elutazás: augusztus 30.

A társulatról: 

A Teatro tascabile-t 1973-ban alapította Renzo Vescovi. A kültéri/szabadtéri színház területén nemzetközi hírnévnek örvendő társulat tagjai ugyanakkor mind egy-egy indiai táncműfaj elismert szakértői is. A TTB a Jerzy Grotowski, valamint Eugenio Barba által képviselt laboratóriumi munka nyomvonalán halad.

AShoshin Nemzetközi Színházi Rezidenciák célja, hogy régiónkban kevésbé elérhető előadói technikákhoz biztosítson hozzáférést szakmabeliek (színészek, performerek, táncosok, koreográfusok, rendezők) és amatőrök számára egyaránt.

REGISZTRÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉSI DÍJ

A táborra való regisztrálás a jelentkezés sorrendjében történik. Jelentkezni kitöltött jelentkezési űrlap beküldésével lehetséges (https://drive.google.com/open?id=0B6tMPu-kC3eBZmZGeXZSbkhkX3c), a következő e-mail címen: shoshin.mail@gmail.com.

Jelentkezési díj:  90 euró(140 Euróa Nyugat-Európából érkezők számára). A rendelkezésre álló helyek száma korlátozott!

A részvételi díj fedezi az étkezés, a szállás és a képzés díját, illetve a Kolozsvárról Magyarfenesre való szállítás költségeit. Nem fedezi a Kolozsvárra való utazás, illetve a visszautazás költségeit.

Az esemény létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

www.facebook.com/shoshin.theatre

www.shoshintheatre.com

+40737346855