Shakespeare III. Richárd című királydrámájának online vetítésére kerül sor

Shakespeare III. Richárd című királydrámájának online vetítésére kerül sor

November 28-án, szombaton 18 órától Vladimir Anton rendezésében Shakespeare III. Richárd című királydrámájának online vetítésére kerül sor.  

Az online vetítést a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatja.

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg.

„Országomat egy lóért!” – hangzik el Shakespeare egyik leghíresebb mondata a III. Richárd végén. Richárd, Gloster grófja, eltökéli, hogy megszerzi magának Anglia trónját. A béke unalmas neki. Mesterien szövi a hazugságok egyre sűrűbb hálóját melyen lassan mindenki fennakad, aki az útjába áll. Élvezettel játssza a gonosz szerepét, és fondorlatos terveibe folytonosan bevonja a nézőt, aki szemtanúja lehet egy páratlan zsarnok felemelkedésének és bukásának.

Vladimir Anton rendezőnek ez az első közös munkája a Csíki Játékszín társulatával, de neve már ismerős lehet, hiszen a Tomcsa Sándor Színház előadása, A mi kis városunk ugyancsak az ő rendezésében volt megtekinthető több alkalommal bérletben Csíkszeredában. A mi kis városunk című előadást egyébként két kategóriában is UNITER-díjra jelölték az idén.

Az előadás dramaturgja, Dálnoky Réka az idei évadban a Mit szól a szomszéd? című közösségi színházi előadás szerzőjeként is visszatér még. Az előadás zeneszerzőjét és zenei vezetőjét már jól ismerheti a közönség, hiszen Bene Zoltánnak ez a sokadik munkája a Csíki Játékszínnél. A produkció díszlet- és látványtervezőjének, Eranio Petrușka-nak és Ana Bianca Tudorică-nek, az előadás látványtervezőjének ez az első munkája a Csíki Játékszínnél. A III. Richárd jelmezeinek elkészítésére György Esztert, a Delikates Couture designerét kérte fel a színház.

Az előadást játsszák: Kozma Attila, Fekete Bernadetta, Tóth Jess, Bartalis Gabriella, Kosztándi Zsolt, Borsos Tamás, Fazakas Vince m.v., Márdirosz Ágnes, Bende Sándor, Keresztes Szabolcs, Veress Albert, Lőrincz András Ernő, Kányádi Szilárd, Fülöp Zoltán, Giacomello Roberto, Bilibók Attila, Vass Csaba.

Az előadást 14 éven felüli nézőknek ajánlja a színház!