Shakespaeare-i dráma vendégségben az udvarhelyi a színpadon

Shakespaeare-i dráma vendégségben az udvarhelyi a színpadon

Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmával készült a III. Richárd előadás, mely a Manna és a Zsámbéki Színházi Bázis közös produkciójaként jön létre. A Burák Ádám rendező által  négyszereplősre komponált darabot első alkalommal  2014. július 26-án, a   Zsámbéki Nyári Fesztiválon mutatták be.

„ A III. Richárdot (…) arra az alapgondolatra építettük fel, miszerint a feszültség forrása a darab során a címszereplő és Isten között feszülő konfliktus.(…)A magyar, a közép-európai ember alapvető és visszatérő létkérdéseivel – hit, személyiség, hatalom – kívánunk számot vetni Shakespeare remekművén keresztül.” – mondja a rendező.

Burák szerint W. Shakespeare-nek ebben a színművében mutatkozik meg legtisztábban „hogyan fordul a történelem kereke, hogyan nyomja maga alá azokat, akik az útjában vannak, és hogyan emel fel másokat, akik a következő pillanatban ugyanúgy el fognak tűnni”

 Az előadásnak két székelyudvarhelyi vonatkozása is van. Buckingham/Ratcliffe/Richmond szerepében viszontláthatjuk  Benedek Botond-Farkas színművészt, aki két évadon át volt az udvarhelyi  társulat tagja, a jelmezeket és a díszletet pedig a székelyudvarhelyi származású Erdély Kinga tervezte.

 A III. Richard című drámát március 28-án, szombaton két alkalommal, 16 és 19 órai kezdettel mutatják be Székelyudvarhelyen.

A nagyszínpadi stúdiótérben játszódó előadásra a belépő ára 20 lej, jegyek korlátozott számban vásárolhatók.

Helyet foglalni, jegyeket elővételben vásárolni a Tomcsa Sándor Színház jegypénztárában lehet hétköznapokon 11-14, 15-17 óra között. A jegypénztár előadások napján 11-14 óra között tart nyitva és előadás előtt egy órával nyit.

 

A Manna és a Zsámbéki Színházi Bázis bemutatja:

William Shakespeare: III. Richárd
Szereposztás:

Richárd  – Dávid Áron
Buckingham/Ratcliffe/Richmond – Benedek Botond-Farkas
Clarence/Hastings/Catesby – Vass György
Anna/ Erzsébet – Szabó Erika

Játéktér/Jelmez – Erdély Kinga
Zene – Boros Csaba
Produkciós vezető – Szántó Péter
Produkciós menedzser – Gáspár Anna
Rendező – Burák Ádám