Sex, drugs, gods & rock 'n'roll a Független Színházak Országos Fesztiválján

Sex, drugs, gods & rock ‘n’roll a Független Színházak Országos Fesztiválján

Az Aradi Kamaraszínház, a MASZK Egyesület és a Bakelit Multi Art Center november 8-án 21 órától Bukarestben a Független Színházak Országos Fesztiválján a Sex, drugs, gods & rock ‘n’roll című előadást játssza Harsányi Attila főszereplésével.

A Független Színházak Országos Fesztiválja a legfontosabb romániai seregszemle, amely a független művészek és színházak produkcióit gyűjti Bukarestbe az egyhetes fesztivál idejére. November 3. és 9. között több, mint 200 produkciót láthat a közönség az idén második alkalommal megrendezett fesztivál keretében. Az Aradi Kamaraszínház előadása a „One man show” kategóriában indul, amelynek zsűrije Maria Zărnescu (színikritikus), Cristina Modreanu (színikritikus)  és Andreea Bibiri (színész).

A bukaresti közönség, egy “radikális stand-up tragedy-t”  láthat Eric Bogosian és José Saramago műveiből, ahogyan Rusz Péter jellemezte a jatekter.ro színházi portálon  a legutóbb Csíkszeredában az  IFESZT-en játszott előadást. “Fogalmunk sincs, hogyan kap levegőt  Harsányi Attila az egylélegzetnyi, tízperces poén-szökőárban,  nevettünk, röhögtünk, hahotáztunk, de a végén bizony elakadt a lélegzet…”, olvasható a toptipp.hu  kulturális portálon az előadásról.

Eric Bogosian darabját Fekete Réka fordította, főszerepben Harsányi Attilával, az előadás rendezője Tapasztó Ernő. A produkció dramaturgiai műhelymunka eredménye, Eric Bogosian és José Saramago szövegeinek adaptálása Fekete Réka, Harsányi Attila és Tapasztó Ernő munkája. Az előadás zenéjét Borsos Pál és Éder Enikő szerezte, a román nyelvű fordítás Pálfi Kinga munkája.

Az előadás premierje júliusban volt Szegeden a 24. Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon.