Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a Szigligeti Színház

Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a Szigligeti Színház

A nagyváradi Szigligeti Színház január 11-én Sepsiszentgyörgyön mutatja be Székely Csaba Bányavirág c. tragikomédiáját.

A Bányavirág Székely Csaba Bányavidék c. trilógiájának első része, középpontjában egy erdélyi kis falu szürke, rideg valósága áll. A darab páratlan humorral és iróniával beszél egy hanyatló, fejlődésében részben önhibáján kívül megrekedt társadalomról, amely képtelen szembenézni a mindennapos idegenségérzettel, s helyette a boldogság látszatát tartja fönn: miközben a faluba érkező televíziós stáb az öngyilkosságok riasztóan növekvő számáról kérdezi a lakosokat, ők büszkén nyilatkozzák, hogy ők minden körülmény között felelősen őrzik a hagyományokat. A nagyváradi előadás egy dinamikus, fiatal társulat társulat szemszögéből kísérli meg bemutatni Székely Csaba peremvidékét, életre keltve egy olyan szereplőt is, amelyre a szerző a szövegben csupán utalást tesz.

Az előadás rendezője Hunyadi István, dramaturg Czvikker Katalin, díszlettervező Szőke Dalma Zsuzsanna, jelmeztervező Cristina Breteanu.

A vendégjáték január 11-én, szerdán 19 órától tekinthető meg a Háromszék Táncstúdióban. Jegyek elővételben a Kulturális Szervezőirodában kaphatók (telefonszám: 0267-312104).