Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a kézdivásárhelyi Művészet

Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a kézdivásárhelyi Művészet

Március 29-én, csütörtökön 19 órai kezdettel lesz megtekinthető a Tamási Áron Színház Kamaratermében a Kézdivásárhelyi Városi Színház művészetről és barátságról szóló előadása, a Barabás Árpád által rendezett Művészet című produkció.

Yasmina Reza Művészet című darabja három férfi barátságát helyezi a fókuszpontba, akiknek kapcsolata egy jelentéktelennek tűnő nézeteltérés miatt veszélybe kerül. „Ahány ember, annyi értelmezése a világnak, és ahogy egyre élesebbé válik közöttünk a nézetkülönbség, egyre kicsinyesebbé és agresszívebbé válunk, míg egyszer csak azon vesszük észre magunkat, hogy rég nem arról szólnak a beszélgetéseink, amit szavakban kimondunk. Talán mindegy is, hogy miről vitázunk, hogy igazunk van-e vagy sem, a lényeg, hogy ne maradjunk alul, hogy erősebbek legyünk, vagy csupán erősebbnek tűnjünk a másiknál. Főként akkor, ha szemtanúja is van a vitának. Nem bírunk vesztesek lenni. Milyen jó néha, hogy ennyi arca van az igazságnak, így előbb-utóbb sikerül rátalálnunk arra, amelyik szentesíti indulatainkat…” – vallja Nagy B. Sándor a kézdivásárhelyi előadásról.

A produkció elkészítésében Barabás Árpád rendező munkatársai voltak: Szűcs-Olcsváry Gellért (díszlettervező) és Deák Katalin (dramaturg). Szereplők: Lung László Zsolt, Kolcsár József és Kiss László.

A március 29-i előadásra 13-tól lehet jegyet váltani A Városi Szervezőirodában.

(Forrás: Tamási Áron Színház)