Sepsiszentgyörgyön turnézik a temesvári Unfold Motion

Sepsiszentgyörgyön turnézik a temesvári Unfold Motion

December 8-án és 9-án egy teljes programcsomaggal érkezik Sepsiszentgyörgyre a temesvári Unfold motion független társulat. Kortárs táncelőadásokon, performansz-installáción és hangkeverő workshopon vehetnek részt az érdeklődők.

Az Unfold Motion 2013-ban alakult Temesváron, Lavinia Urcan koreográfus kezdeményezésében. A társulat aktívan részt vesz Temesvár kulturális életében, projektjeivel hozzájárul a város kulturális-művészeti hálózatának népszerűsítésében, és arra törekszik, hogy a lehető legszélesebb körű kulturális élményeket nyújtsa a folyamatosan formálódó közönségnek.

A társulat december 8-án és 9-én, Sepsiszentgyörgyön várja a közönséget két kortárs táncelőadással, egy performansz-installációval és egy hangkeverő műhellyel.

December 8-án 19 órától kerül sor a Drum’n’Basme performansz-installációra a Színház Büfében, majd ezt követően 20 órától ugyanott egy hangkeverő műhely foglalkozáson vehetnek részt a nézők. Mindkét programra ingyenes a belépés.

The Story of Lost Stories
Fotó: Light Stories

December 9-én két táncelőadással várják az érdeklődőket: 19 órától a Lavinia Urcan koreográfiájában készült The Story of Lost Stories előadásra kerül sor, egy rövid szünetet követően pedig (10 perc) a Beatrice Tudor és Filip Stoica koreográfiájában készült Vulnus – the the quality of being easily hurt c. produkciót játsszák. Az előadásokra jegyek kaphatók a Központi Jegyirodában illetve a www.biletmaster.ro oldalon.

A projekt a Temesvár – Európa Kulturális Fővárosa 2023 nemzeti kulturális program része, a Temesvári Projektközpont által működtetett Inside Timisoara 2023 program és a Kulturális Minisztérium finanszírozásában valósul meg.