Sepsiszentgyörgyön tartotta az év utolsó előadásait az Osonó

Sepsiszentgyörgyön tartotta az év utolsó előadásait az Osonó

Székhely hiányában, a Bod Péter Megyei Könyvtár fogadta be az Osonó két előadását. A Gábor Áron teremben december 28-án, hétfőn 18 órakor volt látható az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című, többszörösen díjazott előadás. December 29-én, kedden 18 órakor az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című,  a román és magyar fiatalok tapasztalatait feldolgozó produkcióra került sor, amelyet legutóbb a budapesti Katona József Színházban játszott nagy sikerrel a társulat.

A Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást több mint 400. alkalommal játszotta a társulat, 3 kontinens 22 országának 170 településén. A társadalmi problémákat feldolgozó dokumentarista produkció román fordítással lesz látható.

A júniusban bemutatott, szintén Fazakas Misi által rendezett Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című fórumszínházi előadás kiindulópontját az osonós és a csíkszeredai román fiatalok egyéni tapasztalatai képezik. A fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel. A román és magyar nyelven játszott produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében.