Sárkánytivornya Kézdivásárhelyen és Székelyudvarhelyen

Sárkánytivornya Kézdivásárhelyen és Székelyudvarhelyen

November 29-én, szombaton 19 órától a kézdivásárhelyi Városi Színházban, november 30-án este 7 órától a Tomcsa Sándor Színházban vendégszerepel a Sárkánytivornya című, Deák Tamás írta és rendezte előadással a Picaro Művészeti Produkciós Műhely. A budapesti társulat Vidor Fesztivál-győztes produkcióját  16 éven felüli nézőknek ajánlják!

Mindkét helyszínen a jegyeket ára 15 lej felnőtteknek, 10 lej diákoknak és nyugdíjasoknak. Kézdivásárhelyen a helyigényüket a 0267 360 179 vagy a 0040 729 058 197-es telefonszámok valamelyikén jelezhetik, jegyeket a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában válthatnak munkanapokon 8 és 16 óra között, vagy az előadások előtt egy órával. Székelyudvarhelyen jegyet a színház pénztárában lehet váltani hétköznapokon 11-14, 15-17 óra között, az előadások napján 11-14 óra és az előadás kezdete előtt egy órával. A helyfoglalási szándékot a 0266 212131, 0744 212131-es telefonszámokon vagy a kozonsegszervezo@szinhaz.ro e-mail címen lehet jelezni.

Fura hely a Sárkánytivornya helyszíne: Gyirmótatelep egy képzeletbeli kis falu, de lehetne akár egy valós település is. Nem történik ott semmi érdekes, s nem különlegesek az ott lakók sem. S akárcsak Egressy Zoltán Portugáljának Irgács nevű falujában, a Deák Tamás írta-rendezte darabban  is a kocsma a történések (?) helyszíne.  Itt, az alkoholgőztől párálló agorán találkoznak nap, mint nap a szereplők. Szám szerint heten vannak, s kivétel nélkül alkoholisták. Életük monoton: ugyanazokkal a sör (pálinka)körökkel, s ugyanazokkal a párbeszédekkel. Így telnek Sanyika, a Petőfi-epigon, Veszti, a lapátja nélkül maradt pék, Szilárd, a misesörre esküvő lelkész, Imre, a kocsmáros-polgármester, Atom, aki egyedüli megértője Sanyikának és a filozofikus hajlamú Dzsordzsi és Judy, a díszes társaságot alkohollal kiszolgáló, művészi ábrándokat kergető kocsmatündér hétköznapjai. Derék polgárok, akiket nem csak az alkoholizmus köt össze, de az is, hogy mindannyian a Gyirmótatelep határában – állítólag – kísértő Sárkánytól várják a változást.

Szereposztás:

Imre: Robin László

Szilárd: Pintér Gábor

Veszti: Urmai Gábor

Dzsordzsi: Felhőfi-Kiss László

Sanyika: Orbók Áron

Judy: Kovács Annamária

Atom: Deák Tamás

Írta és rendezte: Deák Tamás

 

Az előadással kapcsolatosan megjelent cikkek az alábbi linkeken:

Riport a youtube-on: https://www.youtube.com/watch?v=S0Go47G0YyM

Kritikák: http://7ora7.hu/programok/sarkanytivornya/velemenyek,  http://7ora7.hu/programok/sarkanytivornya/nezopont, http://vanyabacsi.blog.hu/2013/11/22/sor_unicum_sarkany, http://picaro.hu/index.jsp?menu=11&id=24