Sárkány-művek, az évad második bemutatója a Puck Bábszínházban

Sárkány-művek, az évad második bemutatója a Puck Bábszínházban

Hétfőn, október 30-án 18 órától lehet megnézni a ZUG.zone-ban a Sárkány-művek című előadást. A Puck Bábszínház és a Váróterem Projekt független színházi társulat koprodukciója a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal által meghirdetett és megnyert pályázat eredménye. A számos bábtechnikát felvonultató bábelőadás alapját sziporkázó fantáziájú mesék képezik, amelyek a Hősök és hősnők nevű, III–VII. osztályos gyerekeknek meghirdetett pályázatra érkeztek be.

Nem kevesebb mint hat hónappal ezelőtt kezdődtek a Sárkány-művek című előadás előkészítése. A két társulat júniusban a Hősök és hősnők cím alatt meseíró pályázatot hirdetett meg III-VII. osztályos gyerekeknek.  A pályázatra tizennégy mese érkezett, ezek közül az egyik csoportmunka. A leginspirálóbb mesékből kiindulva született az előadás szövege. A mesék beérkezése után a két társulat június 21–22-én bábszínházi műhelyt tartott a gyerekszerzőknek. A műhely végén a szervezők emléklappal és a Koinónia Könyvkiadó, a Gutenberg Kiadó és a Napsugár gyermeklap jóvoltából könyvcsomaggal köszönték meg a gyerekek munkáját.

Meseország királyának három lánya idegen helyen, egy sötét szobában ébred. Valaki alighanem sűrű álomszellőt bocsájtott rájuk és elrabolta őket. Felfedezik, hogy Eleségfeleséggel együtt raboskodnak, aki abban bízik, hogy Étel vitéz hamarosan kiszabadítja őt a fogságból. Az elraboló nem más, mint a sárkány. A lányok minden erejükkel, tudásukkal és ösztönös megérzésükkel azon vannak, hogy megtalálják a szabadulás kulcsát.

Az elődadást Imecs-Magdó Levente rendezte. A Váróterem Projekt vezetője ezzel a munkával jegyzi rendezői debütálását. Az előadás dramaturgja Bertóti Johanna, aki a zenéjét is szerezte. A szereposztásban Sebők Maya, Udvari-Kardos Tímea, Pál Emőke, László Réka és Csepei Zsolt nevét találjuk. Díszlet-, jelmez- és bábtervező Kürti Andrea. Hang és fénytechnikus Sipos Júlia.

A számos bábtechnikát felvonultató bábelőadás 7 éves kortól ajánlott.

Szeretettel várunk mindenki, a ZUG.zone-ban, a Traian utca 40-42 szám alatt.