Rózsaszínház a Vigadó Művelődési Központban

Rózsaszínház a Vigadó Művelődési Központban

Klasszikusnak számító mesével: A három kecskegida és a farkas című bábjátékkal kedveskedik a gyerekeknek október 24-én 10 órától a Rózsaszínház a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központban.

A három kecskegida és a farkas című darabot dramatizálta, rendezte, báb- és díszlettervét készítette: Majoros Erika. A darabot előadják: Majoros Erika és Majoros Ádám.

Majoros Erika a Budapest Bábszínház- bábszínészképző stúdiójában tanult bábszínészetet, Kolozsváron a színművészeti egyetemen színművészetet, és Hollandiában a nemzetközi mesterképzésen látványtervezést. Hivatásos színészként dolgozott a kolozsvári Puck Bábszínháznál, a Figura Stúdió Színháznál és a Csíki Játékszínnél.

Majoros Ádám a hang és technikai elkötelezettségét a budapesti Tilos rádiónál alapozta meg, majd Anglia legnagyobb rendezvényszervező cégénél, a Gallowglass-nál folyatta, Hollandiában a Hartmant Eventsnél.

Független színházi munkájukként született meg A három kecskegida és a farkas című bábelőadás, melyben a kecskemama minden figyelmeztetése ellenére, a három kis gidát mégis megtéveszti a furfangos farkas. A klasszikus történetet kesztyűbábok elevenítik meg, hagyományos paraván-színpadon, verses betétekkel, vidám dalok kíséretében.

Az előadást követően a közönség soraiból érdeklődő gyerekek betekinthetnek a kulisszák mögé, rácsodálkozhatnak a forgószínpadra, felpróbálhatják a bábokat.