RÓZSA ÉS IBOLYA - Mesejátékot mutat be a Csíki Játékszín

RÓZSA ÉS IBOLYA – Mesejátékot mutat be a Csíki Játékszín

Március 13-án, 12 óra 30 perces kezdettel új mesejátékot mutat be a Csíki Játékszín a kisiskolásoknak, a Rózsa és Ibolyát. Arany János költeménye és magyar népmesék nyomán a színpadi mesejátékot Budaházi Attila írta és rendezte.

Volt egyszer egy király és volt annak egy nagyon szép lánya, Ibolya, meg egy második felesége, aki az ördöggel cimborált. Amikor Ibolya eladósorba került, a mostohája rávette a királyt, hogy csak olyan kérőhöz adják feleségül, aki kiállja a három próbát. Hulltak a fejek, majd a kérők sorába a szomszéd birodalom hercege, Rózsa is beállt. Ő kedvesebb volt Ibolyának, mint bárki, akivel azelőtt találkozott, de a próbákat Rózsának is teljesítenie kellett ahhoz, hogy elnyerje Ibolya kezét.

 RÓZSA ÉS IBOLYA

mesejáték magyar népmesék és Arany János nyomán

Szereplők: Rózsa: PAP TIBOR, Ibolya: CZIKÓ JULIÁNNA, A mostoha: BARTALIS GABRIELLA, Király: BILIBÓK ATTILA, Rózsa apja: LŐRINCZ ANDRÁS ERNŐ, Cseh királylány: RÁDULY BEÁTA, Cseh királyné: FEKETE BERNADETTA, A cseh királylány kérője: BENDE SÁNDOR, A kérők árnyai: BENDE SÁNDOR, PUSKÁS LÁSZLÓ, BUDAHÁZI ATTILA, Árva gyermekek: CSISZÉR CSONGOR/ FERENCZ DÁVID, DÁNÉL KRISTÓF/ELEKES CSANÁD, FERENCZ VINCE/PETRES TAMÁS.

Ügyelő: DÓSA ERZSÉBET, koreográfia: RÁDULY BEÁTA, maszkok: BÍRÓ ZSUZSA, animációk: SÁNDOR LEVENTE, videó: CSÍKI ZSOLT, díszlet-jelmeztervező: KELEMEN KATA, írta és rendezte: BUDAHÁZI ATTILA.