Romániai ősbemutató a Harag György Társulat műsorán

Romániai ősbemutató a Harag György Társulat műsorán

Két összeillő ember címmel Szécsi Pál és Domján Edit viharos szerelméről mutat be kamaratermi előadást a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata 2015. október 16-án, pénteken, 18 órától, a Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében.

Amint azt az előadást beharangozó sajtótájékoztatón Bessenyei Gedő István társulatigazgató elmondta, a Csikós Attila által jegyzett darabot a két szereplő, Kovács Nikolett és Spisák István ajánlotta a társulat művészeti vezetése figyelmébe még a tavalyi évadban. Az előadás rendezője Bessenyei István színész, aki szerint az alkotók a próbafolyamat során igyekeztek kiemelni a szöveg költőiségét. „Szép történet, és az előadásban szereplő dalok mentén még közelebb kerülhet a néző ennek a két embernek a személyiségéhez” – fogalmazott Bessenyei.

Amint a Szécsi Pált játszó Spisák István kifejtette, a szereplőknek komoly életrajzi kutatómunkát is kellett folytatniuk, hiszen alaposan meg kellett ismerniük e két, az ő korosztályuk által nem annyira ismert egyéniség életét. „Koruk igazi ikonjai voltak ők. Ám amikor Szécsit játszom, nem gondolok rá, hogy az ő bőrébe bújjak, egyszerűen az adott helyzetet aknázom ki” – részletezte a színész. A Domján Editet megszemélyesítő Kovács Nikolett színésznő arról beszélt a sajtónak, hogy komoly összpontosítást és nagyon intenzív munkát igényel az intimebb térben, kevés szereplővel színpadra állított előadás. „Csaknem két órát vagyunk mindketten színpadon, és még arra az egy-két pillanatra, amíg esetleg a takarásban várakozunk, sem lankadhat a figyelmünk. Nagyon szerettük a munkát és magunkénak érezzük az előadást” – tette hozzá a művésznő.

Az előadás díszletét és jelmezeit Szabó Anna tervezte, aki mint kifejtette, igyekezett a ruhákat és a bútorokat a Szécsi és Domján korabeli divathoz közelíteni, ugyanakkor az előadás koncepciójához igazodóan nem realista, nem „ábrázoló” teret alakított ki. A produkció zenei vezetője Manfrédi Annamária, zenei munkatársa Moldován Blanka, koreográfusa Gabriela Tănase, a zenei felvételek a szatmárnémeti Blue Sound hangstúdióban készültek. Az előadás ügyelője és súgója Varga Katalin.

Jegyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra, szombaton 10 és 13 óra között, előadások előtt egy órával a helyszínen, vagy interneten a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül. További információkért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni.