Romániai magyar drámapedagógus jelentkezését várják Jászberénybe

Romániai magyar drámapedagógus jelentkezését várják Jászberénybe

A Malom Film- Színházról

A 2009-ben alapított Malom Film- Színház, Magyarország egyetlen vidéki, egész évben működő befogadószínháza. Átlagosan 8-9 programmal jelentkezik hónapról hónapra. A színház saját épülettel rendelkezik a város központjában. A 90 fő befogadására képes kis színház korszerű technikai felszereltsége mellett rendelkezik különálló, foglalkozások tartására alkalmas teremmel, valamint közösségi térrel is.

 A színház befogadói tevékenysége mellett mindig nagy hangsúlyt fektetett a térség fiataljainak színházi nevelésében. 2013 óta az EVS program keretében külföldi fiatal drámapedagógusok végeznek dráma- és készségfejlesztő foglalkozásokat a színház épületében angol, illetve idéntől már spanyol nyelven is.

 Színházunkban az elmúlt években magyar nyelvű drámaképzésre nem adódott lehetőség. Korábbi, valamint jelenleg hirdetett programunk az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) keretein belül tud megvalósulni, mely az európai mobilitás és az európai egység megteremtése érdekében jött létre. Emiatt, a pályázat kizárólag Magyarország határain kívül élő/született fiatalok számára kínál lehetőséget.

(további információ az EVS programról itt: www.eplusifjusag.hu/hu/evs/home )

A projektről:

  Jelenleg heti 13 csoport működésével nagyjából 150-200 fiatal bevonásával működtetjük foglalkozásainkat, a csoportok életkor szerinti felosztásával (5-16 éves korosztály), heti rendszerességgel. A következő évtől, az előző években megkezdett idegen nyelvű csoportok működése mellett, egy külön személy foglalkozik a színház dokumentációs anyagainak elkészítésével (video, fotó, egyéb kiadványok), valamint a többi önkéntessel együttműködve rendszeres foglalkozásokat is tart e területen (pl. rövidfilmek készítése, előkészületektől a végső vágásokig). A magyar drámapedagógusnak ezen csapat egészeként kell dolgoznia, szerveznie mindennapjait.

 A kiválasztott személy a helyi magyar nyelvű színjátszó csoport beindítására vállalkozik, amelyet egyeztetés mellett maga tervez meg, és a maga elképzelései szerint alakíthatja azt. A projektben résztvevő idegen nyelvű oktatók és médiaoktató közti kollaboráció szintén elvárás. Az ezekhez szükséges segítséget a színház alkalmazottjai nyújtják majd.

A kiválasztott személy rendelkezik korábban szerzett drámapedagógiai tapasztalatokkal és színházi ismeretekkel, pozitív hozzáállású, emellett legalább közép szinten beszél angolul.

 Továbbá, a kiválasztott személy minden segítséget megkap, hogy saját, egyéni előadó-művészeti ambícióit fejleszthesse. A korábbi években rendszerint születtek így saját vagy közös előadások, workshopok, melyek később a színház repertoárját gazdagították. A magyar drámapedagógus részére – mindkét fél beleegyezésével – a projekt végeztével hosszú távú munkalehetőség is fennállhat. A színház alkalmazottjaként dolgozhat tovább, mint drámapedagógus, színházi titkár, szervező, asszisztens vagy más, egyéb módon.

 Jelentkezz!

Projekt időtartama:

2015. Szept. 1. –  2016. Jún. 30.

 Feltételei:

  • 18 – 30 közti életév
  • Meglévő EVS Küldő Szervezet

(bővebben: http://www.eplusifjusag.hu/hu/evs/volunteer)

 

 Jelentkezésed küld:

 Önéletrajz és motivációs levél

kíséretében 2015.március 15-ig az alábbi e-mail címre:

 jaszbereny.international@gmail.com

 

tárgy: EVS Jelentkezés

 

A résztvevőmindenköltségét a projekt biztosítja;

Szállás valamint étkezés költségei, oda-vissza út költsége, plusz havi pénzbeli juttatás

 

www.malomszinhaz.hu

www.facebook.com/malomfilmszinhaz.jaszbereny