Roma élettörténetek a marosvásárhelyi színházban

Roma élettörténetek a marosvásárhelyi színházban

2017. november 4-én, szombaton este 19.30-tól a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében a bukaresti Giuvlipen Színházi Társulat GADJO DILDO című előadását mutatják be, amelyben roma nők sajátos élettörténetei elevenednek meg.

Három roma nő elszerződik a Gypsy Experience című, egzotikus tematikájú kabaré előadásba. Vanessa, a hírneves énekesnő nyíltan elismeri, hogy roma származású, de a karrierje sérül. Stela, a volt fegyenc, egy nagy szerelmi csalódás után megpróbál új kapcsolatot létesíteni egy nővel, ami nem egyszerű, mert senki nem hiszi, hogy egy nő leszbikus lehet. Sidonia gyermekkorától igyekszik elfelejteni, hogy ő roma, de kilátástalan helyzetbe kerül, amikor beleszeret egy roma férfiba.

Az előadás akkor vesz váratlan fordulatot, amikor a roma nőkről alkotott klisék lelepleződnek, elemzésre kerülnek, kigúnyolódnak.

Szereposztás: Mihaela Drăgan, Elena Duminică, Zita Moldovan, Paul Dunca. Rendező: Mihai Lukacs; Zene: Ion din Dorobanți; Jelmez: Diana Bobina; Plakát: Alexandra Horghidan; Koreográfia: Paul Dunca.

Jegyek válthatók a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (hétköznap 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a Színházban működő jegypénztárban (hétköznap 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865) és online, a www.biletmaster.ro  honlapon.