Részvétnyilvánítás: Elhunyt Molnár Gizella színművésznő

Részvétnyilvánítás: Elhunyt Molnár Gizella színművésznő

A Tomcsa Sándor Színház részvétnyilvánítása

Megrendülten értesültünk, Molnár Gizella, a Tamási Áron Színház színművésznője, Sepsiszentgyörgy díszpolgára halálhíréről.

Életének 85-ik évében elhunyt Molnár Gizella, az erdélyi magyar színjátszás kiemelkedő művésze volt, embersége, természetes lényéből fakadó ősi bölcsessége sokunknak mértékadó öröksége. A sepsiszentgyörgyi színház Nagyasszonyaként számon tartott Szentgyörgyi István-díjas, Poór Lili-díjas, Pro Urbe díjas, többszörös alakításdíjas, a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem aranydiplomás színművésznő hatvan évet töltött Thália szolgálatában, számos kiemelkedő, színháztörténeti jelentőséggel bíró alakítást hagyva maga után. 

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Pályája során a szakmai alázatot, az útkeresést tartotta elsőrendűnek, épp ezért tartjuk megtisztelőnek és jövőbeli munkánkra való tekintettel is irányadónak, hogy a színházunk alapításakor magunk mellett tudhattuk, hiszen a Nem élhetek muzsikaszó nélkül színházmegnyitó előadásunkban, elvállalta Mina néni szerepét, majd a Hókirálynő című előadásban mindannyiunk, bátorító, bölcs Nagymamája volt. 2009-ben ismét tanulhattunk tőle amikor a Nagyanya szerepét elvállalta a Mesél a bécsi erdő című előadásunkban. Mindhárom alkalommal emlékezetes alakítással ajándékozta meg a közönségünket és színházunkat. Szakma iránti elkötelezettsége, őszinte, kedves és természetes lénye, amilyen szépen létezett a világban példaértékű marad számunkra. Hálásak vagyunk, hogy mentorunk volt!

Mesél a bécsi erdő
Fotó: Balázs Attila

 Halálával pótolhatatlan űrt hagy maga után.

A gyászoló családnak vigasztalódást kívánunk!

Emléke legyen áldott!

a Tomcsa Sándor Színház társulata