Rendszeressé válnak a brighellás foglalkozások

Rendszeressé válnak a brighellás foglalkozások

A Harag György Társulat Brighella Bábtagozata az elmúlt években rendkívül népszerű nyári táborokat szervezett, ám a járványhelyzet miatt erről idén kénytelenek voltak lemondani.

Viszont ezeknek a táboroknak a hangulatát idézték meg azok a foglalkozások, amelyeket október 26. és 30. között tartottak az Iparosotthonban található bábszínházi teremben. Sajnos a koronavírus-járvány ezekre is rányomta a bélyegét: rövidített programmal, csökkentett létszámmal és a járványügyi előírások szigorú betartásával lehetett ezeket megtartani.

„A kisiskolások őszi szünetében 6-11 évek korú gyerekeknek rendeztünk foglalkozásokat, amelyeken a kézműveskedés mellett a zene és a színház is fontos szerepet kapott. A gyerekek szélcsengőt, ajtókopogtatót és kollázstechnikával összeállított képet is készítettek, de olyan meditációs hangszereket is megszólaltattak, amelyek nem feltételeztek különösebb zenei tudást, mégis csodálatos zenei élményt produkáltak. A gyerekkekkel életkoruknak megfelelő drámajátékokat játszottunk, de beszélgettünk a különböző anyagok sokféle felhasználási módjáról és a környezetvédelemről is” – mondja Bandura Emese, a bábtagozat vezetője.

A gyerekek körében aratott nagy sikeren felbuzdulva a foglalkozásokat tartó Nagy Anikó és Bandura Emese elhatározták, hogy rendszeresítik ezeket: ezentúl csütörtökönként 17 és 19 óra között várják az alkotó kedvű gyerekeket.

Aki részt venne ezeken a foglalkozásokon, az előregisztrálhat az artproject2015@yahoo.com-os emailcímen. A helyek száma korlátozott, ugyanis minden résztvevőnek saját eszközöket biztosítanak, ezzel is csökkentve az esetleges járványügyi kockázatot.

Az október 26. és 30. között tartott foglalkozások támogatója a G. M. Zamfirescu Művelődési Központon keresztül Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala volt.